Πάτρα: Ανεπιθύμητος για μια ακόμη φορά ο Πάιατ – Συνέντευξη με τον Ν. Καραθανασόπουλο

Διαδήλωση κατά της παρουσίας του Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ στην Πάτρα – 20/9/2019

Για ακόμη μια φορά ο εκπρόσωπος των μακελάρηδων των λαών Πάιατ, θα προκαλέσει τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού της Αχαΐας με την παρουσία του στη διοργάνωση της 2ης Συνάντησης Μεταφοράς Γνώσης #RouteLab που θα διεξαχθεί στην Πάτρα 30 & 31 Οκτωβρίου 2020 και τη συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα Πανεπιστήμια Πατρών και Πελοποννήσου και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες οι ευθύνες των συνδιοργανωτών να προσκαλέσουν των εκπρόσωπο των ιμπεριαλιστών.

Ο λαός μας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η παρουσία των ΗΠΑ στη χώρα μας, που με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν επεκτείνει τις στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας, που αποτελούν ορμητήριο στις επεμβάσεις και τους πολέμους σε διάφορες χώρες και εμπλέκουν ολοένα και περισσότερο τις Ένοπλες Δυνάμεις στους σχεδιασμούς τους.

Καλούμε τους διοργανωτές να πάρουν πίσω την πρόσκληση.

Ο λαός της Αχαΐας αντιδράει, για την παρουσία του εκπροσώπου των φονιάδων των λαών, με συγκέντρωση στην Πλ. Γεωργίου την Παρασκευή 30 Οκτώβρη στην Πάτρα.

Ούτε γη, ούτε νερό, ούτε αέρα στους φονιάδες των λαών.

Συνέντευξη με τον Νίκο Καραθανασόπουλο

Το ALT.GR επικοινώνησε με τον Περιφερειακό Σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο με αφορμή την επίσκεψη του Πάιατ στην Αχαΐα και του έκανε τις παρακάτω ερωτήσεις:

– Ο Πάιατ, ο εκπρόσωπος των μακελάρηδων των λαών, φαίνεται ότι έχει κάνει δεύτερο σπίτι του την Πάτρα. Ποιοι είναι οι παράγοντες που τον κάνουν να επισκέπτεται τόσο συχνά την περιοχή;

– Μπορούμε, να μιλήσουμε για τρεις βασικούς λόγους για τους οποίους ο εκπρόσωπος των φονιάδων των λαών, επισκέπτεται τόσο συχνά την περιοχή μας. Λόγοι που αποτελούν άλλωστε και τον πυρήνα όξυνσης των αντιθέσεων ανάμεσα στα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτοί είναι:

  • Το ενδιαφέρον για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των ενεργειακών δικτύων μεταφοράς. Ήδη τόσο στον Πατραϊκό Κόλπο όσο και ευρύτερα στο Ιόνιο, έχουν δοθεί οι άδειες για την έρευνα και την εκμετάλλευση των πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Είναι μια περιοχή στην οποία αναπτύσσονται συνεχώς αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα τομεας που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον για επενδύσεις από αμερικάνικους ομίλους. Επίσης, από την περιοχή μας σχεδιάζεται να περάσει ο αγωγός East Med, ευρωατλαντικών συμφερόντων για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Κεντρική Ευρώπη.
  • Η περιοχή μας σχεδιάζεται να αποτελέσει κόμβο μεταφορών και με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Πάτρας να αποτελεί το “μήλο της έριδος” αντιτιθέμενων σχεδιασμών ελέγχου της εφοδιαστικής και μεταφορικής αλυσίδας, σε μια προσπάθεια από μέρους των Αμερικανών, παρεμπόδισης και ματαίωσης του κινέζικου σχεδίου για τον «νέο δρόμο του μεταξιού».
  • Στο επίπεδο της έρευνας και της τεχνολογίας με επίκεντρο το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, το οποίο κατά καιρούς συμμετέχει σε έρευνες που αφορούν ΝΑΤΟϊκά προγράμματα, υπογράφει συμβάσεις με πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας, ενώ εταιρείες αμερικάνικων συμφερόντων συνδέονται με διάφορες start ups εταιρείες στους τομείς των δικτύων, του αυτοματισμού, της ρομποτικής και των drones

Σε αυτούς τους τρεις βασικούς λόγους που κάνουν την περιοχή μας ιδιαίτερα ελκυστική για τον Αμερικάνο Πρέσβη πρέπει να συμπληρώσουμε και το γεγονός ότι η περιοχή μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την υποστήριξη των αμερικανο-νατοϊκών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Γιατί σε αυτήν, βρίσκεται η εκσυγχρονισμένη βάση του Αράξου, η οποία μπορεί να δεχθεί όπλα νέας γενιάς (πυρηνικά), επίσης είναι το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και η βάση των κατασκοπευτικών αεροπλάνων τύπου Awacs, που βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Ακτίου.

Ποια πρέπει να είναι η απάντηση που πρέπει να δώσει ο λαός της Πάτρας απέναντι στη νέα πρόκληση του εκπροσώπου των ιμπεριαλιστών στη χώρα μας;

– Μια πρέπει να είναι η απάντηση του λαού και της νεολαίας της περιοχής μας: Ότι αποτελεί persona non grata! Είναι ανεπιθύμητος!

Η παρουσία του αποτελεί προσβολή στην ιστορία και τους αγώνες του εργατικού – λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος.

Μπορούμε να αποτρέψουμε την παρουσία του, όπως άλλωστε έγινε και σε προηγούμενο συνέδριο στις αρχές του καλοκαιριού.

Η μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση που διοργανώνουν στην Πάτρα οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, είναι η απάντηση στην νέα αυτή πρόκληση.

Διατρανώνουμε την ανάγκη για άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους αμερικανατοϊκούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την απεμπλοκή του Πανεπιστημίου της Πάτρας από τα αμερικανονατοϊκά προγράμματα και το άμεσο κλείσιμο των βάσεων στην περιοχή μας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...