Πάτρα: Εκτροχιάστηκε τρένο με 72 επιβάτες – Αποτέλεσμα των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Ένας συρμός του Προαστιακού σιδηρόδρομου εκτροχιάστηκε σήμερα νωρίς το απόγευμα στην Πάτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Ο εκτροχιασμός συνέβη στη διασταύρωση της Γούναρη με την Όθωνος Αμαλίας ενώ το τρένο κατευθυνόταν στον σταθμό του ΟΣΕ στον Άγιο Ανδρέα.

Στο τρένο, που «βγήκε» από τις ράγες, επέβαιναν 72 άτομα που δεν τραυματίστηκαν και τα οποία αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Η χαμηλή ταχύτητα ήταν αυτή που «έσωσε» τους 72 επιβάτες, ενώ ο εκτροχιασμός, όπως καταγγέλλει ο Σταύρος Πήλιος, αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ Πάτρας, είναι επακόλουθο της απραξίας που παρατηρείται από τις κυβερνήσεις σε ότι αφορά την ασφάλεια των επιβατών και εργαζομένων.

«Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των τελευταίων ετών, που κατακερμάτισαν το σιδηρόδρομο, αποψίλωσαν από προσωπικό τον ΟΣΕ δίνοντας τα πάντα σε εργολάβους», είπε.

Αναφέρθηκε στην κατάσταση στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη όπου μετά τις πλημμύρες δεν υπάρχουν τρένα, στον οδοντωτό στο Διακοφτό που με την πρώτη βροχή κλείνει η γραμμή και υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να λειτουργήσει σιδηρόδρομος χωρίς προσωπικό». Είναι χαρακτηριστικό πως για πάνω από 100 χιλιόμετρα γραμμών υπάρχουν μόλις 8 εργαζόμενοι.

Ο Σταύρος Πήλιος σημείωσε πως οι εργαζόμενοι έχουν ενημερώσει τους ανωτέρους τους για την κατάσταση, όμως «δεν εισακουστήκαμε ούτε μετά τα Τέμπη», ενώ υπογράμμισε πως υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να καταλογιστούν. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...