Πάτρα: Κινητοποίηση για την απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Μαχητική κινητοποίηση για την καταδίκη της ελληνικής εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο έγινε σήμερα το απόγευμα στην Πάτρα, από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και την Γραμματεία Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της ΕΕΔΥΕ. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (ΟΓΕ).

Το σύνθημα «Η Πάτρα δεν είναι λημέρι των ληστών», ακούστηκε δυνατά από τους διαδηλωτές στη συγκέντρωση που έγινε έξω από τη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου. Κατήγγειλαν την κυβέρνηση της ΝΔ που εμπλέκει όλο και βαθύτερα τη χώρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-ΕΕ. Παράλληλα καταδίκασαν την προετοιμασία από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει τμήματα σε σχηματισμούς μάχης εκτός συνόρων.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δημήτρης Μαρμούτας πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος σημείωσε ότι η εργατική τάξη και ο λαός της Πάτρας καταδίασε από την πρώτη στιγμή τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εισβολή της Ρωσίας. Επεσήμανε ότι η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια αυτών των δραστηριοτήτων και τόνισε τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας υπογραμμίζοντας ότι οι λαοί δεν πρέπει να διαλέξουν στρατόπεδο.

Ο Ανδρέας Μάζης εκ μέρους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ αναφέρθηκε στο ιστορικό του αντιιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος στη χώρα μας.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης απαιτώντας να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού στην Ουκρανία, στη Βουλγαρία ή αλλού! Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού.

Δείτε ακόμα...