Πάτρα: Κινητοποίηση καταστηματαρχών ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν το εισόδημά τους

Με μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία τους με τη μεγάλη πλειοψηφία των καταστημάτων τους να παραμένουν κλειστά, αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην πλατεία Γεωργίου, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης έστειλαν σήμερα και από την Πάτρα το δικό τους μήνυμα ενάντια στα απαράδεκτα μέτρα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας.

Κρατώντας μαύρα μπαλόνια και έχοντας ως «βήμα» για τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς τους ένα λουκέτο, σατίρισαν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, απαιτώντας ταυτόχρονα μέτρα στήριξής τους, αλλά και να σταματήσουν τα εξοντωτικά πρόστιμα που τους επιβάλλονται.

Όπως κατήγγειλαν, μάλιστα, εκπρόσωποι του Σωματείου Καταστημάτων Εστίασης Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), περίπου το 70% των συναδέλφων τους στην Πάτρα είναι χρεωμένοι στο Δημόσιο, εκτιμώντας ότι την ίδια ώρα η μείωση του τζίρου στα καταστήματά τους έχει φτάσει ως και 80%.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο εκπρόσωπος του ΣΚΕΑΝΑ, Κώστας Σακκής, κατήγγειλε ότι οι ιδιοκτήτες καφετεριών είναι ο μόνος κλάδος που φορολογούνται με 3 ευρώ το κιλό τον καφέ, εκτός του ΦΠΑ, του ΕΝΦΙΑ και των υπολοίπων φόρων. «Δεν θα κάνουμε και τους αστυνόμους», επεσήμαναν καταστηματάρχες, σημειώνοντας πως οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν.

Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας που είχε προκηρύξει κλείσιμο των καταστημάτων για το πρωί, με ανταπόκριση από πολύ μεγάλη μερίδα του κλάδου, όπως επίσης και με συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης, που ακολούθησε.

Τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις εξήγγειλε και η Συντεχνία Αρτοποιών, καλώντας τα μέλη της χθες να μην πωλούν καφέ. Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν επίσης  η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνικών Σωματείων Αχαΐας και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου. 

Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους. 

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης Κώστα Πελετίδη ο οποίος στο χαιρετισμό του στη συγκέντρωση εξέφρασε την αλληλεγγύη της Δημοτικής Αρχής τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Είναι χρήσιμο όμως, μέσα και από αυτή την κινητοποίηση, να φτάσουμε σ’ ένα συμπέρασμα και να μη μένουμε στην περιγραφή. Είναι λάθος να λέμε ότι αυτοί που κυβερνούν και κάνουν κουμάντο στην οικονομία, δεν ξέρουν τι κάνουν. Ξέρουν πολύ καλά, είναι πιο έξυπνοι από μας, έχουν άποψη και στρατηγική, τακτική, που είναι η καταστροφή των μικρομεσαίων, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Αν δεν αρθεί η εμπιστοσύνη του λαού στην πολιτική τους, στο σύστημά τους, θα συνεχίσουν για να ολοκληρώσουν το “έργο” τους. Τα μέτρα που παίρνουν ένα σκοπό έχουν, να φύγετε εσείς οι μικρομεσαίοι από την αγορά. Είναι μέτρα που παίρνουν εδώ και χρόνια, απλά τα τελευταία δύο χρόνια τους …εξυπηρέτησε το “όχημα” της πανδημίας. Σκοπός τους είναι οι μικροί να εξαφανιστούν και οι μεγάλοι να γιγαντωθούν.

Για να έχουν επιτυχία οι αγώνες, πρέπει να νιώθουν την ανάσα των αγωνιζομένων. Και την ανάσα δεν την νιώθουν επειδή μαζευτήκαμε πολλοί, αλλά όταν καταλάβουν ότι καταλαβαίνουμε τα σχέδιά τους, αντιδρούμε και δεν είμαστε δεδομένοι απέναντί τους, τότε μόνο θα προβληματιστούν, θα ενσκήψουν στα προβλήματα και πιθανόν να λυθούν και κάποια από αυτά. Ο αγώνας συνεχίζεται και γι’ αυτό θα ευχηθώ καλή συνέχεια στους αγώνες μας».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...