Πάτρα: Κύμα αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους – Συγκινητική η λαϊκή ανταπόκριση στο κάλεσμα των φορέων

Πάτρα: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Κρατώντας πολλοί, τα μικρά παιδιά τους από το χέρι, έχοντας ταυτόχρονα μαζί τους όσες σακούλες με είδη πρώτης ανάγκης μπορούν, πλήθος λαϊκών ανθρώπων και στην Πάτρα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, της Δημοτικής Αρχής αλλά και άλλων φορέων, όπως φοιτητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, προκειμένου να βοηθηθούν οι πυρόπληκτοι της Εύβοιας, της Ηλείας και των άλλων περιοχών της χώρας. Μέσα στις επόμενες μέρες η αποστολή των πρώτων ποσοτήτων ειδών πρώτης ανάγκης.

Πρόκειται για μια μεγάλη και συγκινητική προσπάθεια, που εκδηλώνεται αυτές τις δύσκολες ώρες για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και μπορεί να δώσει ανακούφιση στους πληγέντες, βοηθώντας τους ταυτόχρονα να οργανώσουν την πάλη τους για την επόμενες, πολύ δύσκολες μέρες, μετά τις πυρκαγιές.

Από την πρώτη στιγμή που φάνηκαν οι τεράστιες ανάγκες βοήθειας και με τις πρώτες ανακοινώσεις των φορέων που οργανώνουν τις ενέργειες στήριξης των πυρόπληκτων, εκατοντάδες εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι, νεολαίοι, γυναίκες ανταποκρίθηκαν προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους οι χτυπημένες από την πύρινη λαίλαπα οικογένειες , να μην εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να μπορέσουν να διεκδικήσουν οργανωμένα 100% αποζημιώσεις, έργα αποκατάστασης και ουσιαστικής αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.

«Στόχος μας η βοήθεια στις λαϊκές οικογένειες»

“Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η σημερινή διοίκηση τα ηνία του Εργατικού Κέντρου, στρέψαμε την προσοχή μας και στην προσπάθεια συνολικής βοήθειας των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, όποτε υπάρχει ανάγκη. Οι τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές σε Πάτρα, Εύβοια και Ηλεία, άμεσα βρήκαν τη Διοίκησή μας όπως και των σωματείων μελών του Κέντρου σε ετοιμότητα, για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, προσπάθεια που συνεχίζουμε”, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚ Πάτρας, Δημήτρης Μαρμούτας, σημειώνοντας ότι “δεν θα σταματήσουμε, βλέπουμε ανταπόκριση, μέσα στις επόμενες μέρες θα στείλουμε τα πρώτα φορτία”.

“Παρά το δύσκολο της περιόδου, όπου και λόγω καλοκαιριού, αρκετοί εργαζόμενοι είναι σε άδειες, η έως και σήμερα ανταπόκριση των διοικήσεων των σωματείων μελών του Κέντρου, αλλά και άλλων απλών εργαζομένων, ήταν συγκινητική”, δήλωσε από την πλευρά του το μέλος της Διοίκησης του ΕΚ και πρόεδρος του συνδικάτου Επισιτισμού, Βασίλης Βασιλείου, επισημαίνοντας πως έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες ξηράς τροφής, ειδών υγιεινής και άλλων αναγκαίων.

«Κόσμος με τα παιδιά του στο χέρι»

“Είδαμε ανθρώπους που στο ένα χέρι τους είχαν τα παιδιά τους και στο άλλο κρατούσαν όσες σακούλες μπορούσαν για να προσφέρουν ό,τι μπορούν σε όσους έχουν σήμερα ανάγκη, πράγμα που πρέπει να μας παραδειγματίσει και για το πως μαθαίνουμε την γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη και στις νέες γενιές”, ανέφερε ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης, υπογραμμίζοντας, πως η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη συγκεντρώνοντας ακόμη και ζωοτροφές για οικόσιτα ζώα.

Στις αποθήκες του Οργανισμού έχουν επίσης μαζευτεί αρκετές ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης, με τον κ. Τουλγαρίδη να προσθέτει πως στο κάλεσμα που έγινε συμμετείχαν και άλλοι φορείς, όπως ο σύλλογος δασκάλων Πάτρας που παρέδωσε ποσότητες αναγκαίων ειδών στον ΚΟΔΗΠ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ήδη από τον Δήμο Πατρέων, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΠ, έχει αποσταλεί βοήθεια προς τους πυρόπληκτους της Ολυμπίας, από τις 11 Αυγούστου και η προσπάθεια συνεχίζεται.

Οι φοιτητές στην πρώτη γραμμή

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους εξέφρασαν αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών. Με αποφάσεις των συλλόγων Μαθηματικού, Φυσικού, Φιλοσοφίας, Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ όπως και αυτού της Εστίας, φοιτητές, άμεσα οργάνωσαν στο κέντρο της Πάτρας, σημεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης. Έτσι, την προηγούμενη Τρίτη και Τετάρτη στην πλατεία Γεωργίου, μάζευαν τρόφιμα και άλλα αναγκαία, που θα σταλούν στους πυρόπληκτους με τις πρώτες αποστολές του ΕΚ και του Δήμου Πατρέων.

“Παρά το γεγονός ότι οι σχολές μας ήταν κλειστές, η ανταπόκριση του απλού κόσμου στο κάλεσμα μας, αλλά και των συναδέλφων μας φοιτητών, ήταν μεγάλη”, είπε ο πρόεδρος του Φυσικού, Θανάσης Χρυσανθόπουλος, προσθέτοντας πως “άμεσα, θα πρέπει να προχωρήσει και στο Πανεπιστήμιό μας η καταγραφή όσων συναδέλφων μας επλήγησαν από τις πυρκαγιές, όπως επίσης και όσων θα εισαχθούν φέτος, που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τις πυρκαγιές ώστε”, όπως εξήγησε “να εξασφαλιστεί ότι θα μπορέσουν οι πρώτοι να δώσουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους στην τρέχουσα εξεταστική και οι δεύτεροι, να ενταχθούν ομαλά στην ακαδημαϊκή χρονιά”.

Ετοιμάζονται και νέες πρωτοβουλίες

Μέσα στο επόμενο διάστημα, τέλος, θα αναπτυχτούν και άλλες πρωτοβουλίες. Όπως έγινε γνωστό, τα φετινά Μικρασιάτικα, ετήσια γιορτή που οργανώνει κάθε χρόνο ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος Πατρών, αναμένεται να είναι αφιερωμένα στην αλληλεγγύη προς τους πυρόπληκτους σε όλη τη χώρα. Μέσα στις δραστηριότητες θα είναι και η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, με κορύφωση το διήμερο 27-28 Αυγούστου, που θα πραγματοποιηθούν οι κύριες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Πρόκειται για πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του φορέα και έχει ήδη βρει, θετική ανταπόκριση από τα μέλη του.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...