Πάτρα: Μαίνεται η πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή – Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι «μόνο ο λαός σώζει το λαό»

Απ' την πυρκαγιά στην Πάτρα

Συνεχίζει να καίει η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα, εντός του οικιστικού ιστού, πολύ κοντά στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο, στο Κέντρο «Μέριμνας» και στο «Κωνσταντοπούλειο» Γηροκομείο τα οποία έχουν εκκενωθεί. 

Μέχρι στιγμής, με την αποφασιστική συμβολή των κατοίκων, της δημοτικής αρχής, εργατικών συνδικάτων, μελών και φίλων του ΚΚΕ που συμμετέχουν στην κατάσβεση μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα και σώθηκε το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο που απειλήθηκε από τις φλόγες νωρίτερα. 

Τα βίντεο του 902.gr δείχνουν τη μάχη που έδωσε ο λαός της περιοχής και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου για να σώσουν το «Καραμανδάνειο». Οι πρώτοι που έφτασαν στο Νοσοκομείο και ανέβηκαν στην ταράτσα για να σβήσουν τη φωτιά ήταν οι δυνάμεις του ΚΚΕ, που έδρασαν γρήγορα και με αυτοθυσία. 

Μάχη για να σωθούν τα Νοσοκομεία, οι περιουσίες και το δάσος

Για ακόμη μια φορά έγινε πράξη το σύνθημα που βγήκε μέσα από τις προηγούμενες πυρκαγιές, ότι «μόνο ο λαός σώζει το λαό».

Το ΚΚΕ έχει κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του που βοηθάνε στην κατάσβεση, με επικεφαλής των Σωτήρη Παρίση, γραμματέα της ΕΠ Δ. Ελλάδας και μέλος της ΚΕ. Στο σημείο βρίσκεται επίσης ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, για να συντονίσει τη μάχη που δίνει το προσωπικό του δήμου. 

Τη δική τους συμβολή έχουν οι ομάδες πυροπροστασίας του Εργατικού Κέντρου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δημήτρη Μαρμούτα, αλλά και τα μέλη άλλων εργατικών συνδικάτων, που μαζί με τους κατοίκους της περιοχής δίνουν μάχη για να σώσουν ότι μπορούν από περιουσίες, αλλά και από τον σημαντικό αυτό πνεύμονα πρασίνου, καθώς η φωτιά καίει μέσα σε περιαστικό δάσος. 

Eurokinissi
Eurokinissi

Εργαζόμενοι του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ έχουν ριχθεί στη μάχη κατά της φωτιάς συνδράμοντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντών, με μηχανήματα και υδροφόρες.

Δυνάμεις του Δήμου και της Πυροσβεστικής, προχώρησαν στην εκκένωση του «Κωνστανοπούλειου», του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Παίδων και του Ιδρύματος «Μέριμνα».

Eurokinissi

Όλη η γειτονιά της περιοχής του Γηροκομείου και του Διάκου βρίσκεται στο πόδι, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές.

Με μάνικες, λάστιχα, κουβάδες, σακιά με χώμα προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν. 

Εκτός από το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο, οι φλόγες «έγλειψαν» το Ίδρυμα «Μέριμνα» αλλά ευτυχώς αποφεύχθησαν και εδώ τα χειρότερα. Η φωτιά αρχίζει να περιορίζεται.

Δείτε ακόμα...