Πάτρα: Μαθητές έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους λαούς Τουρκίας και Συρίας

Πάτρα: Μαθητές έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους λαούς Τουρκίας και Συρίας

Το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους λαούς Τουρκίας και Συρίας, έστειλαν από την Πάτρα μαθητές γυμνασίων και λυκείων της πόλης. Μετά από κάλεσμα πενταμελών και δεκαπενταμελών συγκέντρωσαν όλες τις προηγούμενες μέρες είδη πρώτης ανάγκης για τους λαούς των δύο γειτονικών χωρών.

Έγραψαν παράλληλα γράμματα στα ελληνικά, τα αγγλικά ακόμη και τα τουρκικά, τονίζοντας ότι είναι δίπλα στους συμμαθητές τους που έχουν χτυπηθεί απ’ τους σεισμούς και τα ελλιπέστατα μέτρα προστασίας τους.

«Είμαστε δίπλα σας, δεν είστε μόνοι», αναφέρουν πολλά γράμματα από μαθητές της Πάτρας, τα οποία θα σταλούν σε Τουρκία και Συρία, με τις επόμενες αποστολές αλληλεγγύης. Με την κίνησή τους οι μαθητές δείχνουν παράλληλα ότι και τη νεολαία την ενώνουν πολλά σε κάθε χώρα, έχει κοινούς αντιπάλους όλους όσοι την εκμεταλλεύονται.

«Αλληλεγγύη η δύναμη των λαών», τονίζουν με όλη τη δύναμή τους. Το απόγευμα της Τετάρτης άλλωστε, μαθητές έφτιαξαν πανό στην πλατεία Πυροσβεστείου, μάζεψαν τα γράμματα απ’ τα σχολεία της πόλης και με μουσική και άλλα δρώμενα, έδειξαν ότι η προσπάθειά τους θα συνεχιστεί για όσο χρειάζεται, καλώντας παράλληλα και το λαό της Πάτρας να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στο ίδιο κάλεσμα, μέσα από τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς του.

Δείτε ακόμα...