Πάτρα: Μαζικό μαχητικό συλλαλητήριο για την υγεία – Απάντηση στις προκλήσεις της κυβέρνησης

Από κινητοποίηση για την υγεία στην Πάτρα
Από κινητοποίηση για την υγεία στην Πάτρα

Μαζικό, μαχητικό και με αγωνιστικό παλμό, ήταν το συλλαλητήριο, που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας τη Δευτέρα, ως συνέχεια των δράσεών του για τα τεράστια προβλήματα στον τομέα της Υγείας, που γιγαντώνονται και στην Αχαΐα.

«Δώστε λεφτά για την υγεία, γιατρούς και εξοπλισμό στα νοσοκομεία», καθώς και «φάρμακα γιατρούς, δωρεάν υγεία, τώρα να πληρώσει η εργοδοσία», ήταν ορισμένα από τα αιτήματα των συγκεντρωμένων στην κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς.

Το «παρών» έδωσε και αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, που από την πρώτη στιγμή χαιρέτησε και στήριξε τη νέα πρωτοβουλία, με επικεφαλής το Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Για ακόμη μία φορά, απαιτήθηκε άμεσα να παρθούν μέτρα για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας, να σταματήσουν τώρα τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση τομέων της, καθώς και να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια και για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Καταγγέλθηκε η προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει όρους κοινωνικού αυτοματισμού, με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, προκειμένου να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για τις καθυστερήσεις, αλλά και την άρνησή της να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της δημόσιας Υγείας.

«Ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες, στους εργαζόμενους, στους υγειονομικούς, και αποποιείται κάθε ευθύνη», τόνισε αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΕΚ, Δημήτρης Μαρμούτας στην κεντρική ομιλία, επισημαίνοντας: «Τόσους μήνες μετά από την έναρξη των εμβολιασμών και το τείχος ανοσίας παραμένει μακρινός στόχος. Αυτό φέρνει αποκλειστικά την σφραγίδα της κυβέρνησης και της ΕΕ που αντιμετώπισαν το εμβόλιο σαν εμπόρευμα».

Ειδικά για την κατάσταση στην Πάτρα, σημείωσε πως «είναι τραγική, τα νοσοκομεία της περιοχής μας βρίσκονται σε δύσκολη θέση, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, με μετακινήσεις γιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, αλλά και σε εμβολιαστικά κέντρα», υπογραμμίζοντας πως «Τα κέντρα υγείας της Πάτρας με μετακινήσεις νοσηλευτών –νοσηλευτριών και γιατρών από τις ΤΟΜΥ προσπαθούν να υλοποιήσουν το σχέδιο εμβολιασμού με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται άλλα περιστατικά και χιλιάδες ραντεβού να έχουν ακυρωθεί».

Στάθηκε στην ευθύνη που έχει η κυβέρνηση η οποία αγνοεί τα αιτήματα του εργατικού κινήματος και την επιστολή των 86 φορέων της πόλης, που ζητούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υπογραμμίζοντας ότι η πάλη του εργατικού κινήματος και του λαού της πόλης δεν πρόκειται να σταματήσει.

Χαιρετισμό, απεύθυνε ο Κώστας Δραγώτης, Διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», ο οποίος σημείωσε ότι «στις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός δεν βρήκε τίποτα ουσιαστικό να πει για την Υγεία» και κάλεσε σε μαζικό αγώνα για την ενίσχυσή της δημόσιας υγείας.

«Στο λαό καλπάζει και η νοσηρότητα και από άλλες ασθένειες, αφού τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε μίας νόσου και δεν αντιμετωπίζονται τα υπόλοιπα περιστατικά», σημείωσε το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ), Χρήστος Δάβουλος, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα το γεγονός ότι ήδη σε νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται περιστατικά κορονοϊού σε κοινούς θαλάμους.

Την πρωτοβουλία του ΕΚ Πάτρας, χαιρέτισε ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, καλώντας σε ενδυνάμωσή της από το λαό της πόλης. Ειδικά για το άνοιγμα των σχολείων, σημείωσε πως ενώ αναφέρονται ως εστίες υπερμετάδοσης της πανδημίας από τους λοιμοξιωλόγους, δεν έχουν παρθεί τα αναγκαία μέτρα για τη λειτουργία τους, αντιθέτως, αυτή γίνεται με χειρότερους όρους.

Το ΕΚ Πάτρας απαιτεί: 

-Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων –προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού για όλα τα νοσοκομεία της Πάτρας.

-Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος.

-Άμεση δημιουργία κλινών ΜΕΘ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Π.Ο.Υ.

-Να επιταχθεί το ιδιωτικό θεραπευτήριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» και όλα τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα χωρίς καμία αποζημίωση –έτσι ώστε τα νοσοκομεία να απόσυμφορηθούν, να μην είναι μιας νόσου.

-Εκστρατεία ενημέρωσης του λαού με επιστημονικά κριτήρια και από επιστήμονες χωρίς παλινωδίες και αντιφάσεις για τον εμβολιασμό.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...