Πάτρα: Μεγάλες καταστροφές από τις βροχοπτώσεις

Εκτεταμένες ζημιές από πλημμύρα στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας - 30/11/2021
Φώτο Αρχείου / Εκτεταμένες ζημιές από πλημμύρα στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας – 30/11/2021

Μεγάλες καταστροφές στην Πάτρα από τις βροχοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους και τον έντονο κυματισμό της θάλασσας.

Κατά μήκος του παραλιακού μετώπου καταγράφονται εκτεταμένες ζημιές. Από την Πλαζ μέχρι και την Παραλία Πατρών και τα Βραχνέικα, η παραλιακή λεωφόρος σε πολλά σημεία της είναι κάτω από το νερό ή τα φερτά υλικά που «ξέβρασε» το κύμα. 

Τραγική είναι η κατάσταση στα νότια προάστια της Πάτρας. Από το ύψος των Ιτεών (όπου έκλεισε ο δρόμος) μέχρι και τον χείμαρρο Παναγίτσα, η παραλιακή οδός έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Η θάλασσα έχει καλύψει τα πάντα, με το νερό να έχει μπει μέσα σε πάρα πολλά καταστήματα και σπίτια της περιοχής, με ανυπολόγιστες ζημιές.

Στην Πλαζ τα κύματα «ξέβρασαν» χώματα και μπάζα στον δρόμο, αποκλείοντας την πρόσβαση. Με χαμηλές ταχύτητες πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ακτή Δυμαίων. Το οδόστρωμα σε πολλά σημεία έχει υποστεί μικρές ζημιές, ενώ σε άλλα σημεία το νερό έχει πλημμυρίσει τον δρόμο.

Τα συνεργεία του Δήμου παλεύουν από το πρώτο φως της ημέρας να ανοίξουν αυλάκια ώστε να απομακρυνθεί το νερό.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης ο Δήμος Πατρέων

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, συνεχίζουν να δίνουν μάχη με το φαινόμενο της σφοδρής κακοκαιρίας και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε, στο πλευρό των κατοίκων των παραλιακών περιοχών του Δήμου που επλήγησαν όχι τόσο από την έντονη βροχόπτωση, όσο από το φαινόμενο του έντονου κυματισμού της θάλασσας.

Η θάλασσα που βγήκε κυριολεκτικά στη στεριά, «έπνιξε» με νερό και φερτά υλικά, Ιτιές, πλαζ, Ακταίο, Ρίο και Αραχωβίτικα. Οι εργαζόμενοι ήταν σε εγρήγορση όλη τη νύχτα -και θα παραμείνουν μέχρι την εξασθένιση του φαινομένου- στους συγκεκριμένους παραλιακούς δρόμους, για να μην κινδυνέψουν άνθρωποι, ζώα και περιουσίες.

Συνεργεία του Δήμου, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις εργασίες, ανοίγοντας αυλάκια, για να βρει τρόπο διαφυγής το νερό, να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να βγουν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι.

Στον παραλιακό δρόμο του Ρίου χθες το βράδυ, εργαζόμενοι του Δήμου, απεγκλώβισαν ζευγάρι από αυτοκίνητο, που είχε παγιδευτεί από τα νερά και κινδύνεψε να πνιγεί.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...