Πάτρα: Με μεγάλη συμμετοχή η σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου

Σύσκεψη για την προετοιμασία το αγωνιστικού εορτασμού της 48ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Η κεντρική ομιλία, πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του ΕΚ Πάτρας, Δημήτρη Μαρμούτα, ο οποίος αναφέρθηκε στα επίκαιρα μηνύματα του Πολυτεχνείου, στους τελευταίους εργατικούς αγώνες και την πάλη όχι μόνο κατά των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων, αλλά και διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών.

«Το Πολυτεχνείο μας κληροδότησε μεγάλες αξίες, την αφοβία, την τόλμη, την αυτοθυσία απέναντι σε ισχυρούς κατασταλτικούς τρομοκρατικούς μηχανισμούς της αστικής τάξης και την πίστη στη δύναμη του οργανωμένου κινήματος που γεννά τον ατομικό και συλλογικό ηρωισμό. Πάνω από όλα μας κληροδότησε την ασυμβίβαστη αδιάλλακτη στάση απέναντι σε κάθε μορφή αυταρχικής και δικτατορικής διακυβέρνησης. Επομένως, δικαιολογημένα τιμάμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, διδασκόμαστε, βγάζουμε συμπεράσματα και αντλούμε δύναμη για την οργάνωση και ανάπτυξη ενός πανίσχυρου εργατικού και λαϊκού κινήματος με τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας στις πρώτες γραμμές του αγώνα», ανέφερε.

Στο κάλεσμα της Διοίκησης του ΕΚ Πάτρας ανταποκρίθηκαν η Δημοτική Αρχή Πάτρας, που έδωσε το «παρών» με το Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών της πόλης με επικεφαλής την πρόεδρό του Αναστασία Αγγελοπούλου, αντιπροσωπεία της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ με τον επικεφαλής της Παναγιώτη Μελά, εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ (παράρτημα Πάτρας), δεκάδες εκπρόσωποί φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Πατρών, μέλη διοικήσεων σωματείων εργαζομένων του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, καθώς και άλλοι φορείς.

Στα πλαίσια του εορτασμού, τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής, την Τρίτη 16 Νοέμβρη στις 6μ.μ. θα γίνει κατάθεση στεφανιών στο Παράρτημα και την παλιά Ασφάλεια και την Τετάρτη 17 Νοέμβρη στις 5 μ.μ. συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία προς το μνημείο «Τεμπονέρα».1 / 4

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...