Πάτρα: Μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη

Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Πάτρας, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη στις 6:30 μ.μ. για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, απευθύνει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, μετά και τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη φορέων, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της, στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Πρόκειται για συνέχεια των δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών του συνδικαλιστικού φορέα, που με αφορμή την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης και η οποία αναμένεται να γίνει ακόμη χειρότερη με την εφαρμογή των μέτρων επίταξης του προσωπικού, στοχεύει, στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Αυτό ήταν και το μήνυμα που έδωσαν τόσο οι εκπρόσωποι των σωματείων Εργαζομένων και Ιατρών από τα νοσοκομεία της πόλης που συμμετείχαν στη σύσκεψη όσο και των υπολοίπων συνδικάτων και φορέων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΚΠ.

«Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε, στο δρόμο που χαράξαμε και πριν μερικούς μήνες, όταν μαζί με δεκάδες φορείς της πόλης μας διεκδικήσαμε άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας», τόνισε εισηγητικά ο πρόεδρος του Κέντρου, Δημήτρης Μαρμούτας.

Το «παρών» έδωσε και αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής το Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, που χαιρέτησε τη νέα πρωτοβουλία του ΕΚΠ, υπογραμμίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή, θα σταθεί αρωγός και συνοδοιπόρος σε αυτή.

Τις μέρες που απομένουν μέχρι τη Δευτέρα, όπως τονίστηκε τόσο από τη Διοίκηση του ΕΚΠ, όσο και από τους εκπροσώπους των σωματείων που πήραν μέρος, το κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο θα φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, προκειμένου να δοθεί μαζική απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης για περεταίρω υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας αλλά και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα ενίσχυσής της.

Το λόγο στη σύσκεψη εκτός του προέδρου του ΕΚΠ, πήραν επίσης οι; Κώστας Πελετίδης, Δήμαρχος Πατρέων, Χρήστος Δάβουλος, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑ, Περικλής Γεραλής, μέλος ΔΣ σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας, Χριστίνα Παναγογιαννοπούλου, πρόεδρος του σωματείου Εμπορίου – Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας, Γιώτα Παναγοπούλου, αντιπρόεδρος του ΕΚ, Λευτέρης Απολλωνάτος, συνταξιούχος, Κώστας Δραγώτης, Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», Δημήτρης Γεωργαντόπουλος, πρόεδρος σωματείου μονίμων υπαλλήλων Δήμου Πατρέων, Αντώνης Ντάσιος, μέλος ΔΣ εργαζομένων ΠΝΠ Ρίου και Σωτήρης Παρίσης, οργανωτικός γραμματέας του ΕΚ.


Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...