Πάτρα: Να μη μετατραπεί το λιμάνι της Πάτρας σε ακόμα ένα ΝΑΤΟικό ορμητήριο!

Μαχητική παρέμβαση ενάντια στα ΝΑΤΟϊκα πλοία στο λιμάνι της Πάτρας από ΚΚΕ και ΚΝΕ Μάρτης 2021
Φώτο Αρχείου / Μαχητική παρέμβαση ενάντια στα ΝΑΤΟϊκα πλοία στο λιμάνι της Πάτρας από ΚΚΕ και ΚΝΕ Μάρτης 2021

Πρόκληση για τον λαό της Πάτρας αποτελεί ο προγραμματισμός ελλιμενισμού στο λιμάνι της πόλης μεγάλης ΝΑΤΟικής δύναμης, που προγραμματίζεται για το Σάββατο 15 Οκτώβρη με τη συμφωνία της κυβέρνησης,τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για κίνηση που είναι ενταγμένη στην ενίσχυση του αποκλεισμού και της άσκησης στρατιωτικής πίεσης στη Ρωσία, στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας που εξελίσσεται στο έδαφος της Ουκρανίας.

Σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία της ΤΕ, αποτελούμενη από τους Θάνο Μπίμπα, γραμματέα της, Αναστασία Αγγελοπούλου, μέλος της ΤΕ Αχαΐας και επικεφαλής περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και Αντώνη Ταβουλάρη, μέλος του ΤΓ της ΤΕ, πραγματοποίησε παρέμβαση στον διοικητή της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου και τον λιμενάρχη Πατρών, απαιτώντας να μην ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Πάτρας κανένα ΝΑΤΟικό πλοίο.

Όπως τονίζει η ΤΕ, την ίδια ώρα «η Σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς πυκνώνοντας παράλληλα τα “σήματα” για επικίνδυνες διευθετήσεις που θα διασφαλίζουν τη “ΝΑΤΟική συνοχή”» και επισημαίνει:

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, που με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο και τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων, ειδικά σε περιοχές που προσεγγίζουν οι ΝΑΤΟικές στρατιωτικές δυνάμεις. Όλοι μαζί πριν λίγες μέρες ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο να αυξηθεί η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, να βαθύνει ακόμη περισσότερο η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο».

Κάνει λόγο για τις διαστάσεις και το θράσος του «αιτήματος» να απαιτηθεί «να ματαιωθεί ο προγραμματισμένος για το Σάββατο 15 Οκτώβρη, από τον Δήμο της Πάτρας, ημιμαραθώνιος δρόμος “Φάνης Τσιμιγκάτος”, για λόγους εθνικής ασφάλειας» και στέκεται στις παρεμβάσεις του Κόμματος, επισημαίνοντας:

«Μετά απ’ αυτές τις απαράδεκτες και προκλητικές εξελίξεις, τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλο, έκανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας. Εκφράζοντας τα αισθήματα του λαού της πόλης, ο βουλευτής του Κόμματος απαίτησε την αλλαγή “ρότας” της ΝΑΤΟικής αρμάδας, μακριά από το λιμάνι της Πάτρας. Να μην προσεγγίσει στο λιμάνι της Πάτρας και σε κανένα άλλο λιμάνι η ΝΑΤΟική αρμάδα, να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές και να πραγματοποιηθούν κανονικά οι εκδηλώσεις του νυχτερινού ημιμαραθωνίου προς τιμήν του Φάνη Τσιμιγκάτου».

Η ΤΕ απαιτεί κανέναν ελλιμενισμό ΝΑΤΟικού πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας, καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Επίσης, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα, να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα, κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.

Καλεί, ταυτόχρονα, τους εργαζόμενους, τον λαό, όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης να διατρανώσουν με κάθε τρόπο της αντίθεσή τους στον ελλιμενισμό των ΝΑΤΟικών πλοίων, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης το Σάββατο 15 Οκτώβρη (11 π.μ.) στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Δείτε ακόμα...