Πάτρα: Ο μοναδικός δήμος στη χώρα που προσλαμβάνει με πλήρες ωράριο τις καθαρίστριες των σχολείων

Δημαρχείο Πάτρας
Φώτο Αρχείου / Δημαρχείο Πάτρας / Πηγή: Eurokinissi

Στην πρόσληψη 180 εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων με πλήρες ωράριο εργασίας προχώρησε η Δημοτική Αρχή Πατρέων.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση που χρηματοδοτεί την 3ωρη και 4ωρη απασχόληση των καθαριστριών στα σχολεία γιατί αντιμετωπίζει τα παιδιά και την καθαριότητα στα σχολεία ως κόστος, η δημοτική αρχή προσλαμβάνει και φέτος τους εργαζόμενους με πλήρες ωράριο και καλύπτει από το ταμείο του δήμου τη διαφορά των ποσών της μισθοδοσίας παρά την υποχρηματοδότηση που έχει  από το κράτος.

Η Δημοτική Αρχή Πατρέων προχωρά σε αυτή την κίνηση:

«Γιατί έχουμε το νου μας στα παιδιά και τους εργαζόμενους.

Γιατί τα σχολεία μας και τα παιδιά μας δεν χρειάζονται καθαριότητα μόνο 3 ή 4 ώρες την ημέρα.

Γιατί θέλουμε εργαζόμενους με πλήρες ωράριο εργασίας και με δικαιώματα».

Επισημαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή Πατρέων είναι η μοναδική δημοτική αρχή  σε όλη την Ελλάδα που προσλαμβάνει όλες τις σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο εργασίας.

Σημειώνει παράλληλα ότι «δεν σταματάμε ούτε λεπτό να διεκδικούμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων μας.

Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία αξιολογείται η κάθε αίτηση υποψήφιας καθώς και τα μόρια που το κάθε κριτήριο λαμβάνει, δεν τα θέτει ο δήμος και οι Υπηρεσίες του, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών και βάσει αυτών εκδίδονται τα αποτελέσματα.

Ως Δημοτική Αρχή ευχαριστούμε δημόσια τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών που οι αρμόδιοι υπάλληλοί της μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες και σε σύνολο 600 περίπου αιτήσεων εξέδωσαν έγκαιρα τα αποτελέσματα, με εργασία πέραν του ωραρίου τους λόγω ελλείψεων προσωπικού, προκειμένου οι υπόψη εργαζόμενές μας να είναι στη θέση τους την 1η Σεπτέμβρη και να προετοιμάσουν τα σχολεία μας για το άνοιγμά τους».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...