Πάτρα: Στα νοσηλευτικά και προνοιακά ιδρύματα που δοκιμάστηκαν από τη χθεσινή πυρκαγιά κλιμάκιο του ΚΚΕ

Στα νοσηλευτικά και προνοιακά ιδρύματα της Πάτρας που δοκιμάστηκαν από τη χθεσινή πυρκαγιά κλιμάκιο του ΚΚΕ

Στα νοσηλευτικά και προνοιακά ιδρύματα που δοκιμάστηκαν πολύ σοβαρά από τη μεγάλη και επικίνδυνη χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε στο αστικό δάσος του Γηροκομείου της Πάτρας, περιόδευσε το πρωί κλιμάκιο της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του νομού.

Μαζί του βρέθηκαν επίσης, τα μέλη της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Χρήστος Δάβουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ) και Ελένη Λάτα, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑ.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε τα νοσηλευτικά και προνοιακά ιδρύματα του «Καραμανδάνειου» Παιδιατρικού Νοσοκομείου, της «Μέριμνας» και του «Κωνσταντοπούλειου» γηροκομείου.

Όπως τονίστηκε από τις συζητήσεις με προσωπικό του «Καραμανδάνειου» αν δεν υπήρχε η δική του άμεση παρουσία και δράση στο χώρο, τα πράγματα θα ήταν πάρα πολύ πιο δύσκολα. Εργαζόμενοι έμειναν στο χώρο κατασβήνοντας περιμετρικά πριν καταφθάσει η Πυροσβεστική, ενώ με την αποφασιστική συμβολή του εκκενώθηκε ο χώρος πριν ακόμη αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές, μετά από εντολή της Διοίκησης του και την 6η ΥΠΕ.

Αυτό σημειώθηκε και για τη συμβολή του λαϊκού παράγοντα, που ρίχτηκε αποφασιστικά στη μάχη της κατάσβεσης. 

«Ευτυχώς που ήμασταν σε απεργία και δεν λειτουργούσαμε», ανέφεραν εργαζόμενοι της «Μέριμνας», σημειώνοντας: «Είμαστε δυόμισι μήνες απλήρωτοι και κινδυνεύσαμε και να καούμε».

Ανέφεραν ακόμη, ότι παρά τα προβλήματα στον χώρο, οι εργαζόμενοι είχαν φροντίσει να καθαριστεί ο περίβολος και οι αυλές του, κάτι που λειτούργησε αποτρεπτικά για την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Στο χώρο της «Μέριμνας» βρέθηκε και αντιπροσωπεία της δημοτικής Αρχής, με τους εργαζόμενους συνολικά να επισημαίνουν τα προβλήματα καθαριότητας του χώρου προκειμένου να μπορέσει να λειτουργησει ξανά ο χώρος. Τονίστηκε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο, που φιλοξενεί ΑμεΑ με πολλές ανάγκες, με το πρόβλημα να βαραίνει πλέον και τις οικογένειές τους.

«Έρχεται ένας μισθός κάθε τρεις χρωστούμενους μήνες προς εμάς και ενώ έχουμε πνιγεί στα χρέη», ανέφεραν εργαζόμενοι σημειώνοντας ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε και με την πυρκαγιά. Κατήγγειλαν και τη στάση της Περιφερειακής Αρχής, που ενώ έχει ευθύνη και για τις χρηματοδοτήσεις που δίνονται για το ίδρυμα συνολικά, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

Στο «Κωνσταντοπούλειο» σημειώθηκε ότι χθες όλα έγιναν μέσα σε ένα μισάωρο. Τονίστηκε ότι η φωτιά ξεκίνησε πίσω απ’ το κτίριο, σε δύο σημεία διαφορετικά, στη δασική έκταση. Επισημάνθηκαν οι ελλείψεις χρηματοδότησης για τη λειτουργία του χώρου, με τη διοίκηση να σημειώνει ότι γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει η δομή ως την Παρασκευή. Στο ίδρυμα φιλοξενούνται 74 τρόφιμοι, οι οποίοι τώρα, λόγω της φωτιάς, βρίσκονται στη δομή Αστέγων του Δήμου και σε ξενοδοχείο. Υπογραμμίστηκε επίσης, ότι λειτούργησε το σύστημα πυρόσβεσης που πρόσφατα είχε ανανεωθεί και συνέβαλε να σβήσουν εστίες και ανάμεσα στο ίδρυμα και τη «Μέριμνα».

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...