ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Έκθεση με κείμενα και φωτογραφίες από σήμερα 21/10/21

Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Πάρκο Σκοπευτηρίου Καισαριανής
Φώτο Αρχείου / Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Πάρκο Σκοπευτηρίου Καισαριανής

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), τιμώντας τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ και τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, εγκαινιάζει σήμερα Πέμπτη (21/10/21), στις 6 μ.μ., την Έκθεση με κείμενα και φωτογραφίες για την Ιστορία του ΕΑΜ, τη μεγάλη στιγμή της ταξικής αναμέτρησης του Δεκέμβρη του ’44 και την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας, το έπος του ΔΣΕ.

Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ:

«Προσδοκούμε να φωτίσουμε ακόμα καλύτερα την Ιστορία της πάλης του λαού μας την περίοδο της Αντίστασης για την Απελευθέρωση και τα διδάγματα της περιόδου μπροστά στους σύγχρονους αγώνες του λαού μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό, την εργατική εξουσία, για να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής ευημερίας».

Η Έκθεση θα λειτουργήσει στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή, εντός του Σκοπευτηρίου (πάρκο Ελευθερίας) έως 30/10, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. και κατόπιν θα μεταφερθεί στη Νίκαια, στον πολυχώρο «ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ».

Δείτε ακόμα...