ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Να σταματήσει η επιχείρηση τρομοκράτησης των στρατευμένων

Στρατιώτες
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

«Να σταματήσει η επιχείρηση τρομοκράτησης των στρατευμένων» ζητά με ανακοίνωσή της και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) εκφράζει την έντονη ανησυχία των Αγωνιστών της Αντίστασης, φίλων και απογόνων, για την επιχείρηση τρομοκράτησης των στρατευμένων παιδιών της χώρας μας καθώς ζητείται από στρατιώτες που εξέφρασαν την άποψή να μην συμμετέχει η χώρα μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία να… απολογηθούν(!) ενώ, ήδη, έχουν απολυθεί από το στράτευμα.

Μ’ αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, ουσιαστικά, η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει τη σιωπή στη νεολαία μας, αφαιρώντας το αυτονόητο δικαίωμα της στρατευμένης νεολαίας μας να έχει πολιτική άποψη και να την εκφράζει ελεύθερα για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη χώρα. Κι αυτό, ενώ έχει δικαίωμα και υποχρέωση να ψηφίζει, εκλέγει και εκλέγεται σε όλα τα πολιτικά όργανα της χώρας μας. Ουσιαστικά, επιχειρείται η κατατρομοκράτηση της στρατευμένης νεολαίας με στόχο την υποταγή της αλλά και γενικότερα την υποταγή των λαϊκών δυνάμεων που αντιτίθενται στη συμμετοχή της χώρας μας στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, που διεξάγεται ανάμεσα στο Ευρω-ατλαντικό στρατόπεδο (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) και την καπιταλιστική Ρωσία, με τεράστιους κινδύνους και για το λαό μας.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ήδη, έχει εκφράσει την συμπαράστασή της και την περηφάνια των Αγωνιστών της Αντίστασης και του ΔΣΕ για τους νεολαίους που παίρνουν θέση και γι’αυτό απειλούνται με διώξεις, γιατί τόλμησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Μόνον η περηφάνια αξίζει γι αυτούς τους νέους μας!

Καλούμε την κυβέρνηση να διαγράψει τις ποινές που έχουν επιβληθεί στους φαντάρους που εξέφρασαν την άποψή τους και να μη συνεχίσει αυτό τον ολισθηρό δρόμο. Να σταματήσει, τώρα, αυτές τις διώξεις που στοχεύουν στην τρομοκράτηση των εφέδρων στρατιωτών και της νεολαίας μας, γενικότερα.

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

Δείτε ακόμα...