ΠΕΑΛΣ: Αίτηση αποκατάστασης του προέδρου της ΕΠΛΣ Χίου-Σάμου που τιμωρήθηκε εξαιτίας της ανάδειξης των ισχύοντων προβλημάτων

Πηγή: Eurokonissi

Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) ζητά την αποκατάσταση του προέδου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Χίου-Σάμου που τιμωρήθηκε εξαιτίας της ανάδειξης των προβλημάτων των μελών της Ένωσης που εκπροσωπεί.

Ακολουθεί η επιστολή της ΠΕΑΛΣ στον αργηγό ΛΣ αναφορικά με το θέμα:

Πειραιάς, 03-10-2020

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/82/20

Προς: κ. ΑΡΧΗΓΟ ΛΣ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ ΛΣ ΚΛΙΑΡΗ Θ.  

Κοιν:

  • κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ι.
  • Μελη ΠΕΑΛΣ
  • ΠΟΕΠΛΣ
  • ΕΠΛΣ Χίου-Σάμου

κ. Αρχηγέ,

με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας αναφορικά με μια παρελθοντική αδικία που περιήλθε εις γνώση μας και αφορά  στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΠΛΣ Χίου-Σάμου κ. ΤΣΑΛΙΚΗ Ιωάννη ο οποίος,  όπως κι άλλοι συνάδελφοι εκείνη την εποχή , τιμωρήθηκε επι προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας και Αρχηγού ΛΣ  , επειδή ως πρόεδρος της ΕΠΛΣ Χίου-Σάμου ανέδειξε τα προβλήματα των συνάδελφων-μελών της ένωσης  που εκπροσωπούσε κι εξακολουθεί να εκπροσωπεί.

Πιο αναλυτικά ο πρόεδρος  της ΕΠΛΣ Χίου-Σάμου κ. ΤΣΑΛΙΚΗΣ Ιωάννης βρέθηκε εκείνη την εποχή σε δεινή θέση , επειδή σχολίασε περιστατικό ΠΕΠ και έθεσε δημόσια το ζήτημα της ανεπαρκής ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στη Χίο και Σάμο κι επειδή αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των Λιμεναρχείων, των Λιμενικών Σταθμών και των πλωτών της παραμεθορίου, με αποτέλεσμα την υπερεργασία τους και εξόντωσή τους σωματικά και ψυχολογικά από τον καθημερινό <<ρουτίνας>> όγκο εργασίας σε συνδυασμό με τις υπηρεσιακές ανάγκες που προέκυπταν από την καθημερινή αντιμετώπιση από το προσωπικό,  ναυαγίων με αρκετούς πνιγμούς μεταξύ αυτών και μικρών παιδιών αλλά και των διασώσεων καθημερινά, πολλών ανθρώπινων ψυχών.

Επειδή λοιπόν η αντικανονικότητα που ζήσαμε τα προηγούμενα έτη , δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να καθορίζει την κανονικότητα που έχουμε πλέον περιέλθει, ευελπιστούμε ότι με τις ανάλογες πρωτοβουλίες-ενέργειές σας  θα αποκαταστήσετε σε υπηρεσιακό επίπεδο τον συνάδελφο μας – πρόεδρο της ΕΠΛΣ Χίου-Σάμου ΤΣΑΛΙΚΗ Ιωάννη.


                Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος          Ο Γενικός Γραμματέας

ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων    ΜΑΡΑΓΚΟΣ Γεώργιος

Δείτε ακόμα...