ΠΕΑΠΣ: Οι απόστρατοι του Πυροσβέστες ενώνουμε τη φωνή μας με τους συνταξιούχους – 24 Ιούνη στις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος

Απόστρατοι Πυροσβέστες ΠΕΑΠΣ
Φώτο Αρχείου / Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ)

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ) με ανακοίνωσή της καλεί τους απόστρατους του Πυροσβεστικού Σώματος σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στις 24 Ιούνη στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει η ΠΕΑΠΣ, «μέσα από τη συλλογική δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε και να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά και αντισυνταξιουχικά μέτρα».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΕΑΠΣ:

«Συναδέλφισσες-συνάδελφοι απόστρατοι,

Οι συνταξιούχοι της χώρας κατεβαίνουν, για άλλη μια φορά, στο δρόμο του αγώνα, με την πανελλαδική συγκέντρωση που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, στην Αθήνα.

Στο πλευρό τους τάσσεται και η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος!

 Όλοι μαζί απαιτούμε:

  • Να δοθούν τώρα (και όχι το 2023) αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες, επικουρικές και μερίσματα σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια που μαστίζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Στις σημερινές συνθήκες το κόστος ενέργειας, καυσίμων, αλλά και βασικών ειδών πρώτης ανάγκης είναι δυσβάστακτο για κάθε οικογένεια. Η κατάσταση αυτή, που προϋπήρχε του πολέμου στην Ουκρανία, επιδεινώθηκε μετά το ξέσπασμα του, ενώ με ευθύνη της κυβέρνησης, η χώρα μας συμμετέχει στον πόλεμο και στις κυρώσεις εναντίον  της Ρωσίας γεγονός που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.

Οι απόστρατοι του Πυροσβεστικού Σώματος ενώνουμε τη φωνή μας με τις χιλιάδες συνταξιούχων και συμμετέχουμε στην Πανελλαδική  συγκέντρωση των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, την Παρασκευή 24 Ιούνη στις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία στο μέγαρο Μαξίμου. (Συνάντηση αποστράτων Κοραή και Σταδίου)

Μας τσάκισαν τα δικαιώματα την περίοδο της κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν, τώρα συνεχίζουν στο όνομα της λεγόμενης ανάπτυξης στον ίδιο δρόμο. Μέσα από τη συλλογική δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε και να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά και αντισυνταξιουχικά μέτρα. Καμιά  επανάπαυση. 

 Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.  Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Να επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα με το psi και το χρηματιστήριο, αποθεματικά των Ταμείων μας.
  • Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα. Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί.
  • Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη, αφορολόγητα.
  • Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, να ανοίξουν όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Να  γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών -νοσηλευτών. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας. »

Δείτε ακόμα...