ΠΕΑΠΣ: Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο το Σάββατο – Οι συνταξιούχοι παλεύουν για την ελληνική κοινωνία

ΠΕΑΠΣ-logo

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου , στο Σύνταγμα , στις 12 μ. απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ).

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«H Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος εκφράζει την αγωνία της για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας για μια σειρά θεμάτων που ταλαιπωρούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Ειδικότερα:

– Σε υγειονομικό επίπεδο, με τη συμπλήρωση δύο περίπου χρόνων από την εμφάνιση της covid 19, η συντριπτική πλειοψηφία από τους 25.327 μέχρι σήμερα, θανάτους, αντιστοιχούν στους απόμαχους της δουλειάς, στους συνταξιούχους. Ο αριθμός των κρουσμάτων βρίσκονται σε δυσθεώρητο ύψος με την υγειονομική περίθαλψη, πανελλαδικά, να έχει μετατραπεί σε “θεραπεία της μιας νόσου”, αφήνοντας στην τύχη τους, χιλιάδες χρόνιες και μη, παθήσεις που εγκυμονούν κινδύνους για τη ζωή των πολιτών και ιδιαίτερα των συνταξιούχων.

Η αύξηση των θανάτων και η συνεχής συρρίκνωση του πληθυσμού μας, τα τελευταία δύο χρόνια, αποτελεί την απόδειξη ότι “κάτι δεν πάει καλά” και ότι θα πρέπει άμεσα να διορθωθεί. Οι γιατροί και οι υγειονομικοί παρά “τα χειροκροτήματα” ασφυκτιούν από την τραγική κατάσταση των ελλείψεων, της υποχρηματοδότησης και των μέσων, που διαθέτουν. Είναι απαράδεκτο σε τέτοιες τραγικές συνθήκες να μην αυξάνονται οι ΜΕΘ του ΕΣΥ και να μην λειτουργούν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στελεχωμένες με εντατικολόγους και το απαραίτητο προσωπικό.

Η κυβέρνηση, κατά δήλωσή της, ετοιμάζεται, μέσα στο Μάρτη, να άρει όλα τα υγειονομικά περιοριστικά μέτρα κάτι που έκανε και πέρυσι, τέτοια εποχή, για να ενθαρρύνει, πιθανά, τον τουρισμό. Κρίνοντας όμως από το περσινό αποτέλεσμα, με τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων που ακολούθησαν, νομίζουμε πως το “πείραμα” απέτυχε αλλά, δυστυχώς, επαναλαμβάνεται.

– Η ακρίβεια σε προϊόντα και υπηρεσίες ζωτικής σημασίας, τραβάει την ανηφόρα. Οι αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, στα καύσιμα και σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, φέρνει σε απόγνωση εργαζόμενους και συνταξιούχους. Η πολυδιαφημισμένη “πράσινη ανάπτυξη” αφήνει το αποτύπωμά της από την μετακύλιση των τεράστιων αυξήσεων στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Η κυβέρνηση, επικαλούμενη παγκόσμια κρίση, αρνείται να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων και συνταξιούχων όπως θα ήταν η δραστική μείωση των φόρων των καυσίμων και της ενέργειας γενικότερα, η κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΝΦΙΑ που από “προσωρινός” μετατράπηκε σε μόνιμο χαράτσι και η αύξηση των μισθών και συντάξεων.

Περιορίζεται σε μέτρα “ασπιρίνες” όπως είναι κάποια επιδόματα στους πλέον ανήμπορους συμπολίτες μας, η “αστεία” επιδότηση των ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών και η εξαγγελία αυξήσεων των μισθών σε ποσοστά που ήδη έχουν “εξαερωθεί”, προ ετών.

Από τη μία, δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις των δικαστηρίων και καθυστερεί την καταβολή των κουτσουρεμένων αναδρομικών επικαλούμενη οικονομική δυσπραγία κι από την άλλη, δωρίζει πακτωλό χρημάτων για την “ανάπτυξη” των επιχειρηματικών ομίλων και δαπανά δισεκατομύρια για τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και για αγορά αμυντικού εξοπλισμού για να “προφυλαχτεί” η χώρα μας από τη φίλη και σύμμαχό μας στη “Συμμαχία”, Τουρκία.

Εφαρμόζει εξωτερική πολιτική εξαρτημένη και προσδεμένη στα συμφέροντα κάποιων ”μεγάλων δυνάμεων”, προσδοκώντας στη στήριξή τους, στα εθνικά μας θέματα, αλλά η ιστορία έχει δείξει πως οι “φιλίες” αυτές δεν επηρεάζονται από συναισθηματισμούς αλλά από τα εκάστοτε συμφέροντά των δυνατών.

Ιδιαίτερα σήμερα με την εύφλεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, σε συνδιασμό με τη “φιλοξενία” των ξένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα εκείνης στην Αλεξανδρούπολη, ο κίνδυνος για τη χώρα μας είναι μεγάλος.

Πρόσφατα, σε συνέντευξη που έδωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, το τόνισε με έμφαση.

Η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο!

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι “μη έχοντες και κατέχοντες”, πρέπει να σώσουν μόνοι τους τον εαυτό τους.

Να διεκδικήσουν δυναμικά:

– Ανθρώπινη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και νοσηλεία!

– Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις!

– Δημόσια μόρφωση που θα εξασφαλίζει ομαλή πρόσβαση στην αγορά εργασίας!

– Προστασία από το κύμα ακρίβειας και ανέχειας!

– Ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, για το καλό της χώρας μας!

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, στις 12 μ., συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Καλούμε σε κοινή δράση και τους απόστρατους των Σωμάτων Ασφαλείας και ΕΔ γιατί δεν είμαστε διαφορετικοί από τους υπόλοιπους συνταξιούχους και συστρατευόμαστε για το κοινό καλό».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...