Πειραιάς: Ενα μήνα φυλακή θα εκτίσει η μητέρα της 5χρονης που βρέθηκε στη θάλασσα

Πλωτό του Λιμενικού στο λιμάνι του Πειραιά / Νοέμβριος 2021
Φώτο Αρχείου / Πλωτό του Λιμενικού (ΛΣ-601) στο λιμάνι του Πειραιά / Νοέμβριος 2021 / Πηγή: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ενα μήνα θα εκτίσει στη φυλακή η 37χρονη μητέρα της 5χρονης που έπεσε χθες στη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της. 

Το Πρωτοδικείο Πειραιά επέβαλε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, αλλά θα εκτίσει ποινή φυλάκισης ενός μήνα, εκτιμώντας ως μη επαρκείς τις εξηγήσεις της μητέρας για το πώς το παιδί διέφυγε της προσοχής της και βρέθηκε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η οικογένεια έχει άλλα έξι παιδιά και είναι άστεγη, μένει στο δρόμο, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτηματικά για την αυστηρότητα της ποινής σε βάρος της 37χρονης μητέρας. 

Η 5χρονη, η οποία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων, είναι καλύτερα στην υγεία της και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβει εξιτήριο.

Η ανήλικη εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά από τον πλοίαρχο του πλοίου «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» και την ανέσυραν στελέχη του Λιμενικού που της παρείχαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CARPA), με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεών της.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...