Πειραιάς: Εργάτης πλοίου έχασε την ζωή του

Λιμάνι Πειραιά
Λιμάνι Πειραιά

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, εργάτης έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια εργασιών στο M/V «NODUS» σημαίας Λιβερίας, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στο αγκυροβόλιο του λιμένα Πειραιά.

Ο 35χρονος εργαζόμενος σε ιδιωτικό συνεργείο, κατά την διάρκεια εργασιών επισκευής στο λέβητα του πλοίου, έχασε τις αισθήσεις του από ηλεκτροπληξία. Στην συνέχεια αποβιβάσθηκε από το πλοίο με Ε/Γ-Λάντζα και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ. Ν. Τζάνειο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργεί το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Προς το παρόν έχουν συλληφθεί ο 51χρονος πλοίαρχος του πλοίου και ο 68χρονος εργοδηγός και νόμιμος εκπρόσωπος του συνεργείου επισκευών. Ενώ απαγορεύτηκε και ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον σχετικό νηογνώμονα.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Μετάλλου, το εν λόγω συνεργείο δε διέθετε άδεια εργασιών. Εξάλλου, οι εργασίες στη ράδα απαγορεύονται. Όμως γίνονται, για να γλιτώνουν χρόνο και χρήμα οι εργολάβοι και οι εφοπλιστές.

Δείτε ακόμα...