Άμεση παρέμβαση πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Γενάρη, η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ, ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USS Bataan» το όποιο και έχει αγκυροβολήσει στη Ράδα του Φαλήρου.
Αρχικά έγινε τη συγκέντρωση στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι, όπου μίλησε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΤΟ Πειραιά και βουλευτής Α Πειραιά.

Σημείωσε πως για μια ακόμη φορά ο λαός του Πειραιά, γίνεται θεατής στα “σουλάτσα” αμερικανοΝΑΤΟικών πλοίων πριν ή μετά από επιχειρήσεις τους στο πλαίσιο των πολεμικών και ιμπεριαλιστικών σχεδίων ΕΕ ΝΑΤΟ και συμπλήρωσε πως η ένταση της παρουσίας και η κινητικότητά τους οφείλεται στην όξυνση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, με τελευταίο επεισόδιο τις επιθέσεις ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας στην Υεμένη.

«Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε μαζί με το λαό του Πειραιά και όλης Ελλάδας για την απεμπλοκή της χώρας από αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς. Είμαστε ξανά εδώ όπως ήμασταν πέρυσι το Φλεβάρη όταν στην αντίστοιχη θέση ήταν το αεροπλανοφόρο το νατοϊκό το αμερικανικό Τζορτζ Μπους, όπως ήμασταν ξανά εδώ όταν ήταν στο Γαλλικό Ντε Γκωλ και θα είμαστε πάντα εδώ ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους να το πάρουν καλά χαμπάρι δεν πρόκειται να συνηθίσουμε σε αυτές τις εικόνες», τόνισε.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν μέχρι τη πλατεία Αλεξάνδρας, απέναντι από το πλοίο, φωνάζοντας συνθήματα όπως, «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».
«Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ -ΝΑΤΟ και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Καμιά φρεγάτα εκτός συνόρων», έγραφε το πανό.
Εκεί οι πυρσοί έκαναν την νύχτα μέρα φροντίζοντας έτσι ώστε το μήνυμα, είναι ανεπιθύμητοι, να γίνει ορατό μέχρι το πλοίο
Παράλληλα μαζικά διακινήθηκε η σχετική ανακοίνωση της ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ στην όποια γίνεται κάλεσμα στο λαό της για να αντιπαλέψει την μετατροπή του σε ναύσταθμο των ιμπεριαλιστών και να βάλει τη σφραγίδα του με την ενεργητική παρέμβασή του στις εξελίξεις, στον αγώνα ενάντια στο σύστημα της φτώχειας, των πολέμων και της εκμετάλλευσης. Να δυναμώσει τώρα η διεκδίκηση για: Να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια.Να ακυρωθεί τώρα η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για τη συμμετοχή ελληνικού πολεμικού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα.Καμία παραχώρηση του λιμανιού Πειραιά και των υποδομών του για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς».



