Πειραιάς: Το USS San Jacinto στο λιμάνι – Βρε καλώς τα ναυτάκια…

Το Αντιτορπιλικό USS San Jacinto (CG 56), σε πρώτο πλάνο και η Φρεγάτα Αιγαίο του Πολεμικού Ναυτικού (F460) στο βάθος. Συνεκπαίδευση με το Αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) και την συνοδεία του στο Μυρτώο και Λιβυκό Πέλαγος
Φώτο Αρχείου / 26 Ιούλη 2020 – Το Αντιτορπιλικό USS San Jacinto (CG 56), σε πρώτο πλάνο και η Φρεγάτα Αιγαίο του Πολεμικού Ναυτικού (F460) στο βάθος. Συνεκπαίδευση με το Αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) και την συνοδεία του στο Μυρτώο και Λιβυκό Πέλαγος / Πηγή: Eurokinissi

Πολύ πιθανό, οι επιτελείς των ΗΠΑ να είχαν στο μυαλό τους την γνωστή ατάκα «βρε καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα…» από την κλασική ελληνική ταινία όταν ανέβαζαν στο TWITTER αυτή την ανάρτηση. Συγκεκριμένα ο επίσημος λογαριασμός της διοίκησης των Ναυτικών Δυνάμεων ΗΠΑ -Ευρώπης-Αφρικής, με ανάρτησή του στο Twitter, ευχαρίστησε τους Έλληνες συμμάχους, όπως αναφέρει «για ακόμα ένα θερμό καλωσόρισμα». Η αγωνία της διοίκησης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να δείξουν ότι οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι καλοδεχούμενες παντού, προκαλεί ακόμη και γέλια. Στο λιμάνι του Πειραιά έδεσε χθες – χωρίς κανένα καλωσόρισμα – το αμερικανικό καταδρομικό «USS San Jacinto».

Έτσι για την ιστορία, να τονίζουμε ότι από «πληροφορίες» μας οι τρεις – τέσσερις λιμενεργάτες του Πειραιά με «βαριά καρδιά» έδεσαν τη δολοφονική μηχανή των ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι στη χώρα μας βρίσκεται και το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, USS Harry S. Truman (CVN 75), το οποίο έπλευσε τις προηγούμενες ημέρες στο Βόρειο Αιγαίο. Ενώ η παρουσία των Νατοϊκών σε λιμάνια, αεροδρόμια, στρατόπεδα της Ελλάδας έχει προκαλέσει αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Το «καλωσόρισμα» των Νατοϊκών πλοίων σε όλη την Ελλάδα θα είναι αγωνιστικό και γι’ αυτό φροντίζει ο ελληνικός λαός…

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...