ΠΕΜΕΝ: Καταγγελία ανθυποπλοίαρχου για επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης

Το πλοίο M/V «SEA CHAMPION» της ναυτιλιακής εταιρείας «MEGA SHIPPING LINE CORP»
Το πλοίο M/V «SEA CHAMPION» της ναυτιλιακής εταιρείας «MEGA SHIPPING LINE CORP» / Πηγή: MarineTraffic

Επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης καταγγέλλει ανθυπλοίαρχος του πλοίου  M/V «SEA CHAMPION» της ναυτιλιακής εταιρείας «MEGA SHIPPING LINE CORP».

Αναφέρει ότι επικρατούν θερμοκρασίας και πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου και πως είναι ανεπαρκής η τροφοδοσία του νερού. Επίσης καταγγέλλει ότι oi επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης είναι σε γνώση της εταιρείας, η οποία προφανώς δεν έλαβε κανένα μέτρο, και ζητά την αντικατάστασή του με την προβλεπόμενη αποζημίωση.

Το σοβαρό θέμα έφερε στη δημοσιότητα η ΠΕΜΕΝ με ανακοίνωση της.

Αναφέρει:

«Σε τηλεφωνική και έγγραφη καταγγελία που λάβαμε και επισυνάπτουμε, από τον ανθυποπλοίαρχο Κιρτζαλιώτη Γεώργιο του υπό ελληνική σημαία πλοίου M/VSEACHAMPION” της ναυτιλιακής εταιρείας “MEGASHIPPINGLINECORP.”, γίνεται αναφορά για τις επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης.

Συγκεκριμένα από τη μέρα που ναυτολογήθηκε στο πλοίο στις 22-01-2023, διαπίστωσε ότι είναι εκτός λειτουργίας το aircondition για πάνω από 6 μήνες και συνεχίζει να είναι εκτός, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία στους χώρους ενδιαίτησης και εργασίας να ξεπερνάει τους 40 οC.

Επίσης η τροφοδοσία του γλυκού νερού του πλοίου, ήταν ανεπαρκής (συνεχείς διακοπές) με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες σοβαρά προβλήματα σε καθαριότητα και υγιεινή.

Τα προβλήματα που αναφέρονται ήταν γνωστά στην εταιρεία και από επισκέψεις στελεχών της στο πλοίο, χωρίς να παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο επίλυσης τους.

Ο κίνδυνος υγείας και ασφάλειας των ναυτεργατών, της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά. Πάνω από τις ζωές, είναι τα κέρδη των εφοπλιστών, που δεν διστάζουν ακόμα και διεθνείς κανονισμούς να τους γράφουν στα «παλιά τους τα παπούτσια».

Απαιτούμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων ενδιαίτησης που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες του πλοίου M/VSEACHAMPION”, καθώς και όπως αναφέρει στην καταγγελία του ο ανθυποπλοίαρχος, την αντικατάσταση του στο λιμένα του Durban της Ν. Αφρικής, με την προβλεπόμενη αποζημίωση του.

Δείτε ακόμα...