ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Άμεση διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης στο «Blue Horizon» – Στο βωμό της κερδοφορίας υπονομεύονται οι έλεγχοι

Επιβατικό πλοίο Blue Horizon
Φώτο Αρχείου / Επιβατικό πλοίο Blue Horizon / Πηγή: MarineTraffic

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τη διερεύνηση των αιτιών, που προκάλεσαν την έκρηξη του λέβητα στο πλοίο, την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αποζημίωση των τραυματισμένων ναυτεργατών και την έγγραφη ενημέρωση μας, απαιτούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ. 

Σε ανακοίνωση τονίζουν πως «στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των εφοπλιστών να υπονομεύονται οι επιθεωρήσεις και οι έλεγχοι των πλοίων, να θυσιάζεται η ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, ενώ η πλειοψηφία των καραβιών στην ακτοπλοΐα να είναι υπερήλικα και υποσυντήρητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από πληροφορίες μας τέσσερις (4) ναυτεργάτες Μηχανικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας (1) νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα και σε κρίσιμη κατάσταση της υγείας του, από έκρηξη που εκδηλώθηκε στο λέβητα του μηχανοστασίου στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «BLUEHORIZON» της ναυτιλιακής εταιρείας BLUESTARFERRIES, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης.

Το εφοπλιστικό κεφάλαιο στα πρόσθετα προνόμια που συνέχισε και η κυβέρνηση της ΝΔ με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου την περίοδο της πανδημίας, ήταν η παράταση του χρόνου λήξης των πιστοποιητικών ασφαλείας των πλοίων.

Το αποτέλεσμα είναι στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των εφοπλιστών να υπονομεύονται οι επιθεωρήσεις και οι έλεγχοι των πλοίων, να θυσιάζεται η ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, ενώ η πλειοψηφία των καραβιών στην ακτοπλοΐα να είναι υπερήλικα και υποσυντήρητα.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου και των υπηρεσιών του, για τη διερεύνηση των αιτιών, που προκάλεσαν την έκρηξη του λέβητα στο πλοίο, την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αποζημίωση των τραυματισμένων ναυτεργατών και την έγγραφη ενημέρωση μας».

Δείτε ακόμα...