ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Εφοπλιστικό έγκλημα στο βωμό της κερδοφορίας το ναυάγιο φορτηγού πλοίου στη Λέσβο

Σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού από θάλασσα και αέρα από νωρίς ο πρωί, για τον εντοπισμό αγνοουμένων ναυτικών μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου «RAPTOR» με σημαία των νήσων Κομόρες, ανοιχτά της Λέσβου, Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023
Μεταφορά της σορού του νεκρού ναυτικού στο λιμάνι της Μυτιλήνης, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού από θάλασσα και αέρα από νωρίς το πρωί, για τον εντοπισμό κι άλλων αγνοουμένων ναυτικών μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου «RAPTOR» με σημαία των νήσων Κομόρες, ανοιχτά της Λέσβου, Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/ EUROKINISSI)

Εφοπλιστικό έγκλημα με θύματα ναυτεργάτες, στο βωμό της κερδοφορίας χαρακτηρίζουν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ το ναυάγιο φορτηγού πλοίου στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ν.μ. νοτιοδυτικά της Λέσβου.

Τα ναυτεργατικά Σωματεία σημειώνουν ότι «μεταξύ των προβλημάτων επισημαίνονται: Bλάβη γάστρας (περίβλημα) πλοίου, που βλάπτει την αξιοπλοΐα του. Πόρτες υδατοστεγείς. Καθαριότητα μηχανοστασίου. Φωτισμός χώρων εργασίας και καταλυμάτων κά.

«Ένα σαπάκι που ταξίδευε, επιβεβαιώνοντας τραγικά για άλλη μια φορά, ότι τα κέρδη των εφοπλιστών είναι πάνω από την προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα» τονίζουν και καλούν τους ναυτεργάτες «να δυναμώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, βάζοντας στην πρώτη γραμμή την ασφάλεια της ζωής μας».

Δείτε ακόμα...