Πεντάγωνο: Παρακινεί τους Αμερικάνους στρατιώτες να χρησιμοποιούν αυτοσχέδιες μάσκες

Αμερικανοί στρατιώτες

Όλοι οι Αμερικάνοι στρατιωτικοί πρέπει να καλύπτουν τα πρόσωπά τους σε καταστάσεις όπου, αντικειμενικά, δεν μπορούν να ακολουθηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές για την κοινωνική απομάκρυνση, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Ωστόσο, για ακόμα μία φορά, ζητήθηκε από τους στρατιωτικούς να γίνουν δημιουργικοί και να χρησιμοποιήσουν αυτοσχέδιες μάσκες, π.χ. ένα καθαρό μπλουζάκι, καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε μάσκες.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε το νέο πρωτόκολλο κατά του κορονοϊού, το οποίο ισχύει για το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, συμπεριλαμβανόμενων των μελών της οικογένειας τους, εργολάβους και φιλοξενούμενους σε στρατιωτικές βάσεις. Σύμφωνα με αυτό το πρωτόκολλο, λοιπόν, απαιτείται να φοράνε «υφασμάτινες επενδύσεις προσώπου» όταν δεν μπορεί να υπάρξει απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των ατόμων.

Ο εξοπλισμός ατομικής προστασίας, όπως οι αναπνευστήρες N95, θα προορίζεται για το “κατάλληλο προσωπικό” – που σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουν τις δικές τους μάσκες, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ.

Μόνο απαράδεκτες μπορούν να χαρακτηριστούν τέτοιες δηλώσεις τη στιγμή που αυτοί οι άνθρωποι ρισκάρουν τη ζωή τους καθημερινά. Φαίνονται, για ακόμα μια φορά, οι αδυναμίες του συστήματος τους που αναγκάζει το λαό να πάρει μεγάλα βάρη στις πλάτες του.

Δείτε ακόμα...