Πενταμελές Εφετείο Αναστολών: Απόρριψη αιτημάτων αποφυλάκισης ναζιστών της Χρυσής Αυγής

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αποφάσισε χτες την απόρριψη των αιτημάτων αποφυλάκισης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, Γρέγου και Αποστόλου, με ψήφους 3-2. Η πρόεδρος του δικαστηρίου Ουρανία Κουζέλη δήλωσε ότι η ίδια ψήφισε υπέρ της αποφυλάκισης των δύο. Σημειωτέον, είχε προηγηθεί η αγόρευση της εισαγγελέα Εφετών Βασιλικής Χριστούλη, η οποία λίγο – πολύ χαρακτήρισε «αίολη» την απόφαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που καταδίκασε τους ναζιστές εγκληματίες.

«Αίολη» διότι καταδίκασε τον Γρέγο, τον Αποστόλου και άλλους μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και όχι για άλλα αδικήματα. Εισηγήθηκε στην πρότασή της την αποφυλάκιση των δύο ναζιστών. Για τον τρίτο χρυσαυγίτη (Αλεξόπουλο), που ζητούσε αλλαγή των περιοριστικών όρων διότι έχει μείνει ανάπηρος μετά από τροχαίο, η εισαγγελέας πρότεινε να μειωθεί η εγγύηση από 20.000 σε 2.000 ευρώ και να σταματήσει η υποχρέωση εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα. Το δικαστήριο, με ψήφους 3-2, αποφάσισε να διατηρηθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, να μειωθεί η εγγύηση στα 10.000 ευρώ και να απαλειφθεί η υποχρέωση εμφάνισής του στο ΑΤ.

Υπενθυμίζεται ενδεικτικά ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο που ακούστηκε στη δίκη από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Ν. Αποστόλου, προέδρου του δουλεμπορικού «σωματείου» στη Ζώνη Περάματος, είναι ξεκάθαρο ότι αυτός δηλώνει πως ο δολοφονηθείς Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από τη ναζιστική οργάνωση, ενώ επιχαίρει ότι ο δολοφόνος του Ρουπακιάς έκανε «κάτι καλό για το κόμμα».

Να θυμίσουμε ότι ο Γρέγος, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αγωγής, και άλλοι δύο χρυσαυγίτες (Ζησιμόπουλος, Ματθαιόπουλος) είχαν ασκήσει αγωγή, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 25.000 ευρώ για τον καθέναν, σε βάρος του στελέχους του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου, για πολιτική δήλωση ενάντια στη ναζιστική οργάνωση.

Δείτε ακόμα...