Πέντε λιμάνια μετατρέπονται σε «αμερικανικό έδαφος» για διεκπεραίωση στρατιωτικού υλικού των Αμερικανών

Νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη για την βαθύτατη εμπλοκή με την παραχώρηση 5 λιμανιών για την στρατιωτική διεκπεραίωση των Αμερικανών. Συνεπεία όσων ψήφισαν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, μετατρέπονται σε «αμερικανικό έδαφος» για διεκπεραίωση στρατιωτικού υλικού προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία – Υπό «επιτήρηση» οι εργαζόμενοι, περίκλειστες «πόλεις» και «ξέφραγο αμπέλι» πρακτόρων απέναντι στον «εχθρό λαό».

Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλος και Καβάλα είναι τα 5 λιμάνια που οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τουλάχιστον έως τα τέλη του 2028 για διεκπεραιώσεις στρατιωτικών τους φορτίων και πολεμοφοδίων προς Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, ενόσω κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικές κόντρες για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους διαύλους.

Κι αυτό έχοντας λυμένα τα χέρια μέσα από διαδικασίες όπως ο περιλάλητος Στρατηγικός Διάλογος μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών (ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και συνεχίζεται πλέον επί ΝΔ), και οι δύο «επικαιροποιήσεις» της Συμφωνίας για τις Βάσεις (όπως συζητήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται επί ΝΔ), μετατρέποντας ολόκληρη τη χώρα σε προμαχώνα των Ευρωατλαντικών.

Διόλου τυχαία, 4 από τα 5 λιμάνια συγκαταλέγονται σε λίστα των ΗΠΑ (την αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» τον Αύγουστο) με σημεία της ελληνικής επικράτειας κρίσιμης γι’ αυτές σημασίας, όπου έχουν ανθρώπους τους και στα οποία θέλουν να ελέγχουν ποιος μπαίνει και τι κάνει. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ήδη από τότε:

— Το λιμάνι του Πειραιά και το κλιμάκιο της Διοίκησης Χερσαίων Αναπτύξεων και Διανομών των ΗΠΑ (SDDC – U.S. Army’s Military Surface Deployment and Distribution Command), που έχει αναπτυχθεί εκεί μια ανάσα από τους Κινέζους της COSCO.— Το Στρατόπεδο «Γεωργούλα» στον Βόλο (του αποδίδουν τον χαρακτηρισμό Logistics Support Area Volos) και το λιμάνι της πόλης.

— Το Στρατόπεδο «Νταλίπη» στη Θεσσαλονίκη και το αεροπορικό σκέλος του αεροδρομίου της πόλης.

— 4 σημεία στην Αλεξανδρούπολη, ειδικότερα το Στρατόπεδο «Κανδηλάπτη» (Logistics Support Area «Αlex A»). Το Στρατόπεδο «Γιαννούλη» (Logistics Support Area «Αlex Β»). Την έδρα της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (με την οποία συνεργάζονται στενά σε όλες τις απανωτές τα τελευταία χρόνια διεκπεραιώσεις δυνάμεών τους στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία και γενικά ό,τι οι ίδιοι ονομάζουν «ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων») στην πόλη. Και φυσικά το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, σημεία εισόδου και εξόδου στις σχετικές διεκπεραιώσεις.

— Τη δε Καβάλα φρόντισε να την επιθεωρήσει τον Οκτώβρη ο ίδιος ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τζέιμς Τσούνις, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αμυνας.

Σε αυτό το πλαίσιο και βάσει νεότερων εγγράφων που δημοσιοποιεί σήμερα ο «Ριζοσπάστης», οι Αμερικανοί, συγκεκριμένα το 839 Τάγμα Μεταφορών (TC Det Eastern Med-Greece Detachment, με χώρες ευθύνης Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία), αναζητούν στην «αγορά» εταιρείες που θα τους παρέχουν «φορτοεκφορτωτικές και άλλες συναφείς υπηρεσίες σε τερματικούς σταθμούς λιμένων» (Stevedoring and Related Terminal Services – S&RTS) στα προαναφερόμενα λιμάνια, με περίοδο συμβολαίων από 16/12/2023 έως 15/12/2028, βάζοντάς τα στο στόχαστρο αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Ριζοσπάστη.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...