Περιοδεία Ερντογάν σε χώρες του Κόλπου: Οικονομικές συμφωνίες με Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι

Με διαδοχικές επισκέψεις από χτες Τρίτη έως σήμερα σε Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ολοκλήρωσε την περιοδεία του σε χώρες του Κόλπου επιδιώκοντας συμφωνίες σε εξαγωγές, εμπόριο, Ενέργεια.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αξιοποίησε την περιοδεία που ξεκίνησε την Κυριακή από την Σαουδική Αραβία, για να επιδείξει το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της τουρκικής εταιρείας «Togg» δωρίζοντάς το στους ηγέτες των τριών χωρών.

Στο Κατάρ το βράδυ της Τρίτης συναντήθηκε με τον εμίρη της χώρας, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι, με τον οποίο διατηρεί πολύ στενές σχέσεις. Αξιωματούχοι από Κατάρ και Τουρκία υπέγραψαν νέες συμφωνίες με στόχο ακόμη στενότερη συνεργασία σε επενδύσεις, εμπόριο, «καθαρή ενέργεια», τουρισμό, αγροτική παραγωγή, ενώ κοινές επιτροπές από εμπειρογνώμονες αμφοτέρων χωρών συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία για να προωθήσουν την επιρροή τους «στον διεθνή οικονομικό χάρτη».

Στο Αμπού Ντάμπι των ΗΑΕ όπου έφθασε σήμερα, για δεύτερη φορά από τον Φεβρουάριο του 2022, ο Τούρκος Πρόεδρος συνάντησε τον Εμιρατινό ομόλογό του, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχγιάν. To εμιρατινό πρακτορείο ειδήσεων WAM αναφερόμενο στην επίσκεψη τόνισε πως η «Τουρκία έχει μεγάλη σημασία για τη στρατηγική των ΗΑΕ στην ενίσχυση εταιρικών σχέσεων, στη διεύρυνση των σχέσεων με με διάφορες αδελφικές και φιλικές χώρες και στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...