Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στα καμένα χωριά της Ηλείας

περιοδεία κλιμακίου του κκε στις πληγείσες περιοχές της Ηλείας

Περιοδεία στις καμένες περιοχές της Ηλείας περιοδεύει από το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Αρβανιτάκη μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Βασίλη Δημόπουλο μέλος της ΚΕ του Κόμματος και τον Χρήστο Γιάνναρο μέλος της ΤΕ Ηλίας του Κόμματος, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της στήριξης του Κόμματος στους πυρόπληκτους κατοίκους, απαιτώντας την ενίσχυση της πυρόσβεσης αλλά και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισής τους. 

Στα χωριά ΛαμπέτιΚολίριΒαρβάσαινα, το κλιμάκιο του Κόμματος συνομιλά με τους κατοίκους που εκφράζουν την οργή και αγανάκτησή τους από τα προβλήματα που προέκυψαν από τη μεγάλη πυρκαγιά που καίει στην ευρύτερη περιοχή, εδώ και μία εβδομάδα.  

Καταγγέλλουν την παντελή έλλειψη σχεδίου πυροπροστασίας και πυρασφάλειας, δεν είχε γίνει κανένα έργο για άνοιγμα δασικών δρόμων, λειτουργίας δεξαμενών κ.α., με αποτέλεσμα την ώρα της πυρκαγιάς να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί η πύρινη λαίλαπα.  

Στο χωριό Λατζόι όπου καταστράφηκαν σπίτια, έκδηλη είναι η ανησυχία των κατοίκων για το αύριο με τους κατοίκους του χωριού να μην έχουν σπίτι να μείνουν. 

Στο χωριό Χελιδόνι η καταστροφή είναι ολοσχερής. Αγρότης του χωριού από την πυρκαγιά έχασε 800 δέντρα ελιές που καλλιεργούσε για να ζήσει την οικογένειά του και «τώρα όλα έγιναν στάχτη, θα σηκωθούμε να φύγουμε, δεν έχουμε τί να κάνουμε πια…», αναφέρει χαρακτηριστικά εκφράζοντας την απόγνωση των βιοπαλαιστών αγροτών για το αύριο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα, συνολική εκτίμηση της πυρκαγιάς δεν υπάρχει, όμως οι κάτοικοι υπολογίζουν ότι καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, με ελαιόδεντρα, σταφίδα, μελίσσια, άλλες καλλιέργειες και δασική έκταση.  

Ο Βασίλης Δημόπουλος επισήμανε την ανάγκη ο κόσμος να οργανωθεί και μαζί με το ΚΚΕ να διεκδικήσει όλα όσα έχασε και του ανήκουν για την επόμενη μέρα. Την άμεση στέγαση του κόσμου που κάηκε το σπίτι του, την πλήρη αποζημίωση για τις καλλιέργειες που καταστράφηκαν αλλά και την πλήρη αποζημίωση για τις κτηνοτροφικές μονάδες που κάηκαν (δείτε εδώ δήλωση). 

Ο Χρήστος Γιάνναρος επισήμανε πως τα μέτρα που τάζει η κυβέρνηση είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες των πυρόπληκτων κατοίκων, κάτι που και οι ίδιοι καταγγέλλουν εκφράζοντας την αγωνία τους για το αύριο. (δείτε εδώ δήλωση). 

Το μεσημέρι στη 1 μ.μ. το κλιμάκιο του ΚΚΕ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Λάλα, Νίκο Νικολόπουλο.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...