Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας

1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Κέρκυρας - παλιό κτίριο - Μάης 2021
Φώτο Αρχείου / 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Κέρκυρας – παλιό κτίριο – Μάης 2021 / Πηγή: ALT.GR

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους περιφερειακούς Συμβούλους, Αλεξάνδρα Μπαλού και Μπάμπη Χαραλάμπους, και το μέλος του Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, Θόδωρο Γουλή όπου είχε συζήτηση με πυροσβέστες και με δύο από τα μέλη του νεοεκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή της ΠΥ Κέρκυρας πύραρχο Ν. Κολοβό.

Από τη συζήτηση με τους συνδικαλιστές και τους πυροσβέστες προέκυψαν τα εξής σοβαρά προβλήματα:

  • Έλλειψη προσωπικού, με αρνητικές επιπτώσεις στη δυνατότητα στελέχωσης περισσότερων περιπολιών της ΠΥ σε όλο το νομό ιδιαίτερα στην διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
  • Μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο της ΠΥ ώστε να μεταφερθεί στο χώρο αυτό ο Α΄ Πυροσβεστικός Σταθμός, που στεγάζεται πολλά χρόνια σε ένα ακατάλληλο και παλιό κτίριο.
  • Μεγάλο πρόβλημα στην στέγαση σε ακατάλληλο κτίριο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων, το οποίο ανέστειλε την λειτουργία του με απόφαση του αρχηγού της ΠΥ. Η αναστολή λειτουργίας του Κλιμακίου αυτού δημιουργεί μεγάλο κενό στην πυροπροστασία μιας μεγάλης περιοχής όπως είναι η Νότια Κέρκυρα, δηλαδή σχεδόν στο 1/3 της έκτασης του νησιού.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υπογράμμισε την συμπαράσταση της Κομματικής Οργάνωσης Κέρκυρας στα αιτήματα των πυροσβεστών. Υπογράμμισε τις μεγάλες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των Τοπικών Αρχών (Περιφέρειας και Δήμων) για την περιφρόνηση που δείχνουν στις συνθήκες εργασίας και διαμονής των πυροσβεστών. Είναι μια πολιτική που διαχρονικά ακολουθείται από όλες τις αστικές κυβερνήσεις γιατί δεν θεωρούν την δασοπροστασία, την πρόληψη των πυρκαγιών ως τομέα κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Μέσα από τη συζήτηση προέκυψε ότι για χρόνια τα κονδύλια για δασοπροστασία είναι μηδενικά για όλο τον νομό Κέρκυρας.

Τέλος, το κλιμάκιο μοίρασε και παρουσίασε το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής για συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας, για να διεκδικήσει η κοινωνική πλειοψηφία την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της και να μην συμβιβάζεται με τα «ψίχουλα».

Δείτε ακόμα...