Περιοδεία με υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών

Περιοδεία ΚΚΕ στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών

Κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης του ΚΚΕ στην εκλογική μάχη της 21ης Μάη και μαζική συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση του Κόμματος στο Σύνταγμα με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα απηύθυναν οι υποψήφιοι με περιοδεία στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ βρέθηκε χθες στον Πυροσβεστικό Σταθμό, αποτελούμενη από τον υποψήφιο βουλευτή στην Α’ Αθήνας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, υποπτέραρχο ε.α. και τον Μαρίνο Μακρή, γραμματέα της ΤΟ Α’ Αθήνας και μέλος του ΓΠ Αττικής του ΚΚΕ. Εκεί συνομίλησαν με τα μέλη του πυροσβεστικού σώματος, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα τις θέσεις του ΚΚΕ για την αντιπυρική προστασία, ζητήματα που αναδεικνύει σταθερά και διεκδικεί μέσα και έξω από τη Βουλή, ενώ έγινε αναφορά ακόμα και στις 52 Ερωτήσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ που κατέθεσε μόλις τον τελευταίο χρόνο για την ανάγκη μέτρων ουσιαστικής πρόληψης και προστασίας από τις πυρκαγιές, για τις οποίες η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες κράτησαν αρνητική στάση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ανάγκη για την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης μέσω του κρατικού προϋπολογισμού για τη διαχείριση και προστασία των δασών σε όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Ιδιαίτερα στάθηκαν στις εγκληματικές ελλείψεις σε μέσα, υποδομές, προσωπικό, στην ανάγκη στελέχωσης των δασικών υπηρεσιών και του Πυροσβεστικού Σώματος με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, για μονιμοποίηση όλων των εποχικών, 5ετών και 7ετών πυροσβεστών, για χρηματοδότηση της πυροσβεστικής και της δασικής υπηρεσίας, για τα εργασιακά προβλήματα και δικαιώματα των πυροσβεστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι πήραν τον λόγο εποχικοί πυροσβέστες αναδεικνύοντας ότι ενώ υπάρχουν τεράστιες ανάγκες στη μονιμοποίηση και αύξηση του προσωπικού, οι ίδιοι δεν προβλέπεται να μονιμοποιηθούν. Ακόμα και τα μέσα ατομικής προστασίας τα καλύπτουν από τη τσέπη τους.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κάλεσε τους πυροσβέστες να κάνουν κριτήριο ψήφου στις εκλογές τις θέσεις του ΚΚΕ για την πυροπροστασία. Είναι σίγουρο ότι και σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα για τον λαό και το προσωπικό στο Πυροσβεστικό σώμα, η πολιτική της σημερινής, των προηγούμενων και της επόμενης κυβέρνησης -με όποια σύνθεση και να έχει- θα αντιμετωπίζει ως «κόστος» για το κράτος τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής του λαού και της νεολαίας.

Δείτε ακόμα...