Περιοδεία Παπαναστάση στη Θράκη

Παπαναστάσης με πυροσβέστες

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Πέμπτη, η περιοδεία του Βουλευτή του ΚΚΕ και αντισυνταγματάρχη ε.α. Νίκου Παπαναστάση, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατά την οποία συναντήθηκε με στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Το πρωί της Πέμπτης, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος, στο οποίο συμμετείχε και ο Γραμματέας της ΚΟ Ροδόπης, Νίκος Βαργεμίδης, επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ στην Κομοτηνή. Εκεί συναντήθηκε με τον Υποδιοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης, Αν. Αντωνίου, τον Διοικητή της 4ης ΕΜΑΚ Σπ. Κούτρα, και τον υποδιοικητή της ΠΥ ΒΙΠΕ Κομοτηνής, Πυραγό Ν. Κατσιγιαννάκη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ν. Παπαναστάσης ανέφερε πως η συγκεκριμένη επίσκεψη και γενικότερα η περιοδεία του στη περιοχή σκοπό έχει να ενημερωθεί το ΚΚΕ από πρώτο χέρι για τα γενικά αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες και το προσωπικό τους, αλλά και να ακουστούν οι προτάσεις τους για την επίλυσή τους. Πρόσθεσε, πως πρόθεση του, είναι και η ενημέρωση του προσωπικού για τις θέσεις του ΚΚΕ κατά περίπτωση, καθώς όπως ανέφερε, «θεωρούμε πως αυτό είναι αναγκαίο γιατί πολλές φορές οι θέσεις μας παραποιούνται».

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για τα ζητήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, όπως της υποστελέχωσης, με τα κενά που υπάρχουν στα ανανεωμένα οργανογράμματα κυρίως σε Καβάλα και Κομοτηνή, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις περιορίζει τις δυνατότητες έγκαιρες και αποτελεσματικής παρέμβασης, όπως και των ελλείψεων σε αναγκαίο εξοπλισμό, ιδιαίτερα της 4ης ΕΜΑΚ. Ακόμα συζητήθηκε και το χρόνιο ζήτημα της ανάγκης μετεγκατάστασης της ΠΥ Κομοτηνής, η οποία στεγάζεται σε κτίριο εκατονταετίας, και μάλιστα εντός αστικού ιστού, αντιμετωπίζοντας έτσι σοβαρά εμπόδια στη λειτουργία της.

Ο Ν. Παπαναστάσης ανέφερε πως το ΚΚΕ θα παρέμβει άμεσα στη Βουλή για να συμβάλει στην επίλυση του ζητήματος, όπως και έπραξε με τη χθεσινή κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης για το αντίστοιχο πρόβλημα της ΠΥ Ξάνθης μετά την περιοδεία εκεί. Ακόμη, τόνισε μεταξύ άλλων πως το Κόμμα θα συνεχίζει να παλεύει για την εξασφάλιση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, στο ύψος των σύγχρονων απαιτήσεων στον αντίποδα του σημερινού εργασιακού καθεστώτος που έχει διαμορφώσει μια πανσπερμία εργασιακών σχέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Επίσης τόνισε την ανάγκη εξασφάλισης του κατάλληλου εξοπλισμού και της αναγκαίας εκπαίδευσης του προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι στην περιοχή διέρχονται ενεργειακές υποδομές όπως ο αγωγός φυσικού αερίου TAP, ενώ παράλληλα σχεδιάζονται και νέες όπως ο αγωγός Ελλάδας –Βουλγαρίας, και οι αποθήκες φυσικού αερίου σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας, ήταν η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, όπου ο Βουλευτής, μαζί και με τον Περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ΑΜΘ, Χρήστο Τρέλλη συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή, Λ. Τσιάρα. Στη συζήτηση αναφέρθηκαν σε ζητήματα λειτουργίας της υπηρεσίας στη περιοχή το τελευταίο διάστημα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, Χρ. Τουφάκη. Το κλιμάκιο ενημερώθηκε από τον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των αστυνομικών για τα γενικότερα ζητήματα αλλά και για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό στη περιοχή, όπως τα εργασιακά τους δικαιώματα και οι ανάγκες στελέχωσης της υπηρεσίας.

Του ανταποκριτή μας

Δείτε ακόμα...