Περιοδεία στον Οίκο Ναύτου: Να σταλεί ηχηρό μήνυμα αντεπίθεσης στηρίζοντας το ΚΚΕ και στις κάλπες αλλά και στους αγώνες

Περιοδεία των υποψηφίων με το ΚΚΕ στον Πειραιά στον Οίκο Ναύτου

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη βουλευτή και εκ νέου υποψήφια Β’ Πειραιά Διαμάντω Μανωλάκου, και τους υποψήφιους στην Α’ Πειραιά Νίκο Αμπατιέλο και Θανάση Ευαγγελάκη επισκέφτηκε τον Οίκο Ναύτου στον Πειραιά.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ είχε κάνει ερώτηση στη Βουλή για τα οξυμένα προβλήματα και την υποστελέχωση του οίκου ναύτου, προβλήματα τα οποία παραμένουν και αυξάνονται, καθώς όχι μόνο δεν έχει προσληφθεί κανένας γιατρός, ούτε προσωπικό στις διοικητικές υπηρεσίες, αλλά λόγω συνταξιοδότησης υπάρχουν επιπλέον κενά τα οποία δεν αναπληρώθηκαν.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθούν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες παντού, που να καλύπτουν τις ανάγκες των ναυτεργατών και των εργαζομένων συνολικά, να αξιοποιηθεί η περιουσία που έχει προέλθει από τον ιδρώτα των ναυτεργατών για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες, όπως στη Χίο που δεν υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία. Τόνισε πως στόχος όλων των κυβερνήσεων είναι παράδοση της υγείας στο κεφάλαιο για να ενισχυθούν οι έμποροι υγείας και φαρμάκου, γενικότερα οι μεγάλοι όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην ιδιωτική υγεία. Αυτό φανερώνει και ο προϋπολογισμός που όλοι μαζί συμφωνούν, απαξιώνοντας τελείως την πρωτοβάθμια υγεία. Το ίδιο έγινε άλλωστε και με την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού που το ΚΚΕ καταψήφισε και μέσα στη Βουλή, την ιδιωτικοποίηση των τρένων που είδαμε από πρώτο χέρι τις συνέπειες με το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη.

Με αφορμή αυτό η αντιπροσωπεία τόνισε πως είναι πολύ προκλητικό να πουλάνε 45 εκ. την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η ΝΔ το 2017, 50 εκατομμύρια να δίνει κάθε χρόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα 750 εκ. η κυβέρνηση της ΝΔ μέχρι το 2030 και να μην παίρνει κανείς ευθύνη σήμερα για το έγκλημα αυτό.

Περιοδεία των υποψηφίων με το ΚΚΕ στον Πειραιά στον Οίκο Ναύτου

Οι υποψήφιοι βουλευτές δήλωσαν ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να βάλει επίλογο όπως επιδιώκουν όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν «τα εκατομμύρια κόσμου που κατέβηκαν στο δρόμο, κόσμος που απέργησε, το λιμάνι που νέκρωσε για άλλη μια φορά, είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα και θα επιδιώξουμε να το κάνουμε πράξη και στις εκλογές να συνεχιστεί. Δεν θα μπούμε στη λογική της εκτόνωσης και να δούμε ποιος φταίει λιγότερο και ποιος περισσότερο, φταίνε όλοι, γιατί όλοι βάζουν το κέρδος πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Βλέπουμε καθημερινά πόσα Τέμπη υπάρχουν, ήδη χτες αποκαλύφθηκαν οι κακοτεχνίες με τα νερά στο Μετρό του Πειραιά, τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στο λιμάνι, πρέπει αυτή η πολιτική, που κοστολογεί τις ζωές των ανθρώπων, να τιμωρηθεί και στις εκλογές με ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Τονίστηκε η ανάγκη ο κάθε εργαζόμενος να μην αναζητά ελπίδες στο μικρότερο κακό αλλά μέσα από την καθημερινή του πάλη να διεκδικεί το μεγαλύτερο καλό και πως αυτό θα αποτελέσει υποδομή για την αυριανή γενιά. Άλλωστε και οι ίδιοι οι υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου επιβεβαίωναν πως, τα τελευταία 10 χρόνια, έχοντας ζήσει όλα τα μίγματα κυβερνήσεων, η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει. Πως οι ίδιοι με την προσωπική τους αυταπάρνηση πολλές φορές βάζουν πλάτη για να λειτουργήσει ο οργανισμός.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως μόνο ο λαός σώζει τον λαό, κόντρα σε κυβερνήσεις, ομίλους και κράτος, ενώ αναδείχθηκε και η πείρα από την πανδημία όπου η αυταπάρνηση των ίδιων των γιατρών είχε απέναντί της το σύνολο της πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι ως τώρα κυβερνήσεις.

Χαρακτηριστική απόδειξη πως μπροστά στα κέρδη η ζωή των ασφαλισμένων έρχεται τελευταία, είναι αυτό που κατήγγειλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πως αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν τα αντιδραστήρια για την εξέταση βασικών δεικτών, που αφορούν τον καρκίνο του προστάτη.

Τέλος, οι βουλευτές συνομίλησαν και με σπουδαστές που κάνουν τη μαθητεία τους και είπαν πως πάγια θέση του Κόμματος είναι, να μην υπάρχει απλήρωτη πρακτική και μαθητεία. Κάλεσαν τους νέους να μη χαρίσουν την ψήφο τους στην αποχή, όπως αυτή καλλιεργείται τώρα από το σύστημα, φέρνοντας το παράδειγμα της Γαλλίας και της κυβέρνησης Μακρόν παρότι έχει εκλεγεί με 43% αποχή, τίποτα δεν την εμπόδισε από το να περάσει και μάλιστα με διαδικασίες fast track το νέο αντιασφαλιστικό νόμο ενάντια στον οποίο δίνει ηρωική μάχη ο γαλλικός λαός μέσα από τα συνδικάτα.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους, το ιατρικό προσωπικό, τους ασφαλισμένους και τον κόσμο που βρίσκονταν εκεί, να στείλουν ηχηρό μήνυμα αντεπίθεσης στηρίζοντας το ΚΚΕ και στις κάλπες αλλά και στους αγώνες για μια κοινωνία που ο στόχος θα είναι ο άνθρωπος και όχι τα κέρδη.

Περιοδεία των υποψηφίων με το ΚΚΕ στον Πειραιά στον Οίκο Ναύτου
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...