Περιοδεία του Ν. Παπαναστάση στα πλημμυρισμένα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας: “Προμελετημένο έγκλημα διαρκείας”

Οργή, θυμός και αγανάκτηση επικρατούν στα πλημμυρισμένα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας από την κατάσταση που ζουν για δεκαετίες τώρα. Πρόκειται για ζητήματα που αναδείχθηκαν στην περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ την Κυριακή, με επικεφαλής τον βουλευτή Νίκο Παπαναστάση και την περιφερειακή σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αναστασία Αγγελοπούλου.

Κάτοικοι που κινδύνευσαν και είδαν το βιος τους να καταστρέφεται για ακόμη μια φορά, κατήγγειλαν την εγκληματική αδιαφορία των κυβερνήσεων και των περιφερειακών και τοπικών αρχών διαχρονικά, αναδεικνύοντας την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων, κακοτεχνίες και ελλείψεις στα ήδη υπάρχοντα, ενώ μόνοι τους προσπαθούσαν να περισώσουν ό,τι μπορούσαν.

Στο Καινούργιο του δήμου Αγρινίου, τα ξημερώματα του Σαββάτου πάνω από 30 οικογένειες είδαν να καταστρέφονται σπίτια, αποθήκες και καλλιέργειες. Σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε δρόμους κοντά σε ρέματα που οδηγούν στη λίμνη Τριχωνίδα, ενώ η περίφραξη του γηπέδου κρέμεται στον αέρα σε ορισμένα σημεία. Στο Αγγελόκαστρο η πλημμύρα προκλήθηκε από σκεπασμένο αγωγό που έσπασε, προκαλώντας ζημιές σε πάνω από 3 σπίτια, αλλά και εκτεταμένες καταστροφές σε κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες. Ο οικισμός Καμαρετσέικα στο Ζευγαράκι Μακρυνείας εκκενώθηκε, αφού η στάθμη της λίμνης Λυσιμαχίας έφτασε έως τα πρώτα σπίτια, γύρω από τις ακτές της.

Στο χωριό Λεσίνι σημειώθηκαν ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, ενώ χτυπήθηκαν στάβλοι με ανυπολόγιστα πνιγμένα αιγοπρόβατα. Στο Μεσολόγγι στη συνοικία που πλημμύρισε τα ξημερώματα του Σαββάτου από την υπερχείλιση του ρέματος στο Αλμυράκι, κινδύνευσαν οικογένειες ενώ καταστράφηκαν νοικοκυριά και αποθήκες.

https://www.youtube.com/watch?v=tgo4juGb2aY&t=2s

Δείτε ακόμα...