Περιοδεία του Ν. Παπαναστάση στο Μεσολόγγι – Αναδείχθηκαν σειρά προβλήματα σε Υπηρεσίες της πόλης

Σειρά επαφών με Υπηρεσίες και συλλόγους εργαζομένων στο Μεσολόγγι, είχε χθες ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παπαναστάσης, περιόδευσε αρχικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου συναντήθηκε με το προσωπικό και τη Διοίκηση. Εκεί, ενημερώθηκε για το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τοπική Υπηρεσία, που στεγάζεται σε καινούργιο μεν, αλλά μη λειτουργικό δε, για τη συγκεκριμένη χρήση, κτίριο.

Απ’ το προσωπικό αναφορά έγινε επίσης, στις ελλείψεις έμψυχου δυναμικού, τις μετακινήσεις από νομό σε νομό για να καλυφθούν ανάγκες ιδίως το καλοκαίρι, ακόμη και τις τραγικές ελλείψεις εξοπλισμού. Ζητήθηκε επιπλέον, η συνδρομή του Κόμματος για την ένταξη του προσωπικού της Υπηρεσίας πανελλαδικά στα ΒΑΕ.

Η άθλια κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο στέγασης του Λιμεναρχείου, ήταν το κύριο πρόβλημα που αναφέρθηκε από το προσωπικό της Υπηρεσίας και την τοπική Διοίκηση. Η διαδικασία μετακόμισης είναι σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό και όπως τονίστηκε, «σκοντάφτει» συνεχώς στη γραφειοκρατία, ενώ μέχρι σήμερα το Λιμεναρχείο στεγάζεται σε χώρο που τρέχουν νερά οι τοίχοι.

Αναφορά έγινε, στην υποστελέχωση της Υπηρεσίας, αλλά και στις ανάγκες που υπάρχουν για τη συνολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του προσωπικού.

Τεράστια είναι τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου, όπου ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας. Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο χώρο Δημήτρη Τουμαρά, ο τελευταίος ενημέρωσε τον Νίκο Παπαναστάση, για το γεγονός ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα λειτουργεί με επιπλέον 16 ελλείψεις, από το έως και το Σεπτέμβρη αποψιλωμένο προσωπικό του, λόγω των αναστολών που δόθηκαν σε εργαζόμενους.

Σημειώθηκε, ότι χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, λειτουργούν κλινικές Covid-19, αλλά και υπόπτων περιστατικών, ενώ η αποχώρηση των επικουρικών γιατρών έγινε χωρίς την αναπλήρωσή τους.

Από το προσωπικό απαιτήθηκε επίσης, αλλαγή του Οργανισμού του Νοσοκομείου, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για να μην μετατραπεί σε… Κέντρο Υγείας ή ακόμη χειρότερα να κλείσει. Ζητήθηκε επιπλέον, να γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών και υπολοίπου προσωπικού με όλα τα εργασιακά δικαιώματα και ένταξή τους στα ΒΑΕ.

Καταγγέλθηκε τέλος, ότι δεν έχει προβλεφθεί η ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού ΙΔΟΧ της καθαριότητας, που απολύεται στο τέλος του χρόνου, αντιθέτως, προωθείται η αντικατάστασή τους από ιδιωτική εργολαβική εταιρία.

Οριακή η κατάσταση στο ΧΥΤΑ

Η αντιπροσωπεία της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας, συναντήθηκε τέλος, με το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων ΟΤΑ Μεσολογγίου, με τον πρόεδρο Δημήτρη Μπαρμπετάκη να παραδίδει στο Νίκο Παπαναστάση, φάκελο με το πλήρες ιστορικό του ΧΥΤΑ της πόλης.

Επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι για τη δημόσια Υγεία, αλλά και για το προσωπικό που δουλεύει στο χώρο, από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, ο οποίος θα έπρεπε να μην λειτουργεί, όπως τονίστηκε.

Υπογραμμίστηκαν, επιπλέον, οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στις Υπηρεσίες του Δήμου. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά πως δεν θα μπορούσε να υπάρχει λειτουργία χωρίς τους εργαζόμενους των κοινωφελών προγραμμάτων, ενώ την ίδια που οι Δήμοι, αναλαμβάνουν επιπλέον αρμοδιότητες χωρίς πόρους και το αναγκαίο προσωπικό.

Για όλα τα παραπάνω, ο Νίκος Παπαναστάσης δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει όλες τις αναγκαίες ενέργειες βάση και των δυνατοτήτων του, τόσο εντός όσο και εκτός βουλής, καλώντας ταυτόχρονα σε συμπόρευση με το Κόμμα.

Αύριο, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με συνάντηση του Νίκου Παπαναστάση, με το Δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Λύρα, στις 10πμ στο Δημαρχείο, ενώ στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αιτωλικό στην καφετέρια «Μπριάνης».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...