Περιοδεία του Βουλευτή Ν. Παπαναστάση στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού Αιτωλοακαρνανίας – Αναδείχθηκαν μεγάλα προβλήματα και ελλείψεις

Περιοδεία του Βουλευτή Ν. Παπαναστάση στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού Αιτωλοακαρνανίας

Τα μεγάλα προβλήματα που επικρατούν στο χώρο της δημόσιας Υγείας και στην Αιτωλοακαρνανία, τα οποία αναμένεται να μεγεθυνθούν με την εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων για την αναστολή εργασίας του ανεμβολίαστου προσωπικού στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αναδείχθηκαν και κατά τη χθεσινή περιοδεία του Βουλευτή του ΚΚΕ του Νομού, Νίκου Παπαναστάση.

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου, που για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργεί χωρίς ΜΕΘ, αφήνοντας ακάλυπτο τον μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας (αφού δεν υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ σε άλλη δομή Υγείας), ο Νίκος Παπαναστάσης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Καραγιώργο και τη γενική γραμματέα Κωνσταντίνα Αργυρίου, καθώς και με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών  Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Μπακόπουλο.

Περιοδεία του Βουλευτή Ν. Παπαναστάση στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού Αιτωλοακαρνανίας

Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση αναφέρθηκε, ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί με πεπαλαιωμένο Οργανισμό, που είναι ανεπαρκής ούτως η άλλως και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες. Παρά αυτή την κατάσταση, σημειώθηκε, ότι 37 εργαζόμενοι βγήκαν σε αναστολή, ενώ 40 έχουν αναρρωτική άδεια.

Τονίστηκε ότι, από την πλευρά της διοίκησης, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων γίνονται «μπαλώματα» όπως, να ανασταλούν οι άδειες του προσωπικού, αυτό να μετακινείται ανάλογα με τις ανάγκες, να συγχωνεύονται κλινικές (πχ ορθοπεδική και ουρολογική έγινε μία), ενώ ήδη έχουν ανασταλεί τα τακτικά χειρουργεία.

Πρόσφατα, στο νοσοκομείο δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μεταφέρονται στο Μεσολόγγι ή στο ΠΝΠ Ρίο, ενώ επισημάνθηκε ότι δεν γίνεται να αποτελούν λύση οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, αλλά μόνιμου, που θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στη συνάντηση με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Φιλιπποπούλου, αναφέρθηκε ότι η ΜΕΘ θα αρχίσει να λειτουργεί από τις 13 Σεπτέμβρη, μόνο για περιστατικά covid-19 και θα εξεταστεί, εάν θα μπορέσει να καλύπτει άλλα. Χωρίς να αμφισβητούνται τα προβλήματα, έγινε αναφορά στις ενέργειες της διοίκησης που περιλαμβάνουν και τη συγχώνευση κλινικών. Σε ό,τι έχει να κάνει με το προσωπικό που δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί για τη νόσο covid-19, τονίστηκε η αναγκαιότητα εφαρμογής του νόμου.

Περιοδεία του Βουλευτή Ν. Παπαναστάση στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού Αιτωλοακαρνανίας

Στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, ο Νίκος Παπαναστάσης, συνομίλησε με εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ νωρίτερα ο ίδιος είχε βρεθεί και στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου συναντήθηκε με τη Διευθύντρια Βασιλική Μουγά και τον πρόεδρο των εργαζομένων Άρη Παπανδρέου. Και στα δύο ιδρύματα έγιναν αναφορές στα προβλήματα και στην κατάσταση που θα χειροτερέψει εάν βγει σε αναστολή προσωπικό.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΚΚΕ, ανέλυσε τις θέσεις του Κόμματος, στάθηκε στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού σε αντιδιαστολή όμως με την υποχρεωτικότητα που θέτει η Κυβέρνηση χρησιμοποιώντας την ταυτόχρονα ως μέσο εκβιασμού και απολύσεων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε για συνεχείς παρεμβάσεις του Κόμματος, εντός και εκτός Βουλής, για τα μεγάλα προβλήματα των δομών Υγείας του Νομού.

Στην περιοδεία που πραγματοποίησε ο Νίκος Παπαναστάσης, συμμετείχε το μέλος του ΓΠ της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, Λυδία Καραθανασοπούλου, ενώ στο Αγρίνιο ήταν παρόντες, το μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και του ΤΓ της ΤΕ Αιτωλοακαρανίας, Βασίλης Θεοδωρόπουλος και το μέλος του ΤΓ της ΤΕ του νομού, Γιάννης Καρναβιάς. Παρόντες ήταν, επίσης, στη Ναύπακτο, το μέλος της ΤΕ Ντίνα Μπούρη και στο Μεσολόγγι, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Θύμιος Γερολημάτος.

Δείτε ακόμα...