Περιστέρι: Σύσκεψη με Συλλόγους Εκπαιδευτικών και Γονέων για τα οξυμένα προβλήματα της παιδείας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συμμετείχε, σήμερα το απόγευμα, σε σύσκεψη, στο Θέατρο του νέου Δημαρχείου Περιστερίου, με Συλλόγους εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και με Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων του Δυτικού Τομέα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν συγκεκριμένα εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών από τις ΕΛΜΕ Περιστερίου και Αιγάλεω, τις ΣΕΠΕ Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω και Αγ. Βαρβάρας – Κορυδαλλού, την ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών “Έλλη Αλεξίου”. Ενώ, ακόμα, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενώσεων Γονέων Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης και Αγ. Αναργύρων – Καματερού, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων σχολείων από τους Δήμους της περιοχής.

Κατά την εισαγωγική του ομιλία ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης στα σχολεία από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, τη στιγμή που η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τις 7.000, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “τα μέτρα που υποτίθεται παίρνει η κυβέρνηση, είναι τα ίδια με αυτά που μας έφεραν σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και γέμισαν με κινδύνους, με ανησυχία ολόκληρη την ελληνική κοινωνία”.

Και συνέχισε απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς: “Αυτό που εμφανίζει η υπουργός Παιδείας, η κυρία Κεραμέως και η κυβέρνηση συνολικά, ότι όλα βαίνουν καλώς στα σχολειά μας, ξέρετε πολύ καλύτερα κι από μένα ότι είναι πλασματική εικόνα, δεν είναι κι αυτή πραγματική, γιατί τα πρωτόκολλα λάστιχο -που ουσιαστικά δημιουργούν και υποτίθεται βάζουν στην πράξη- κουκουλώνουν όλα αυτά τα προβλήματα, δεν τα επιλύουν.

Ουσιαστικά τα σχολεία είναι απροστάτευτα και εδώ στη Δυτική Αθήνα, στους Δήμους της περιοχής, κι αν πάρουμε υπόψη ότι και τα ποσοστά του εμβολιασμού είναι πάρα πολύ χαμηλά, μαζί με όλες τις δυσκολίες των υποδομών, το πως είναι στοιβαγμένα τα παιδιά μας μέσα στις τάξεις, μέσα στα σχολεία, δημιουργούν μια πραγματικά πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία πρέπει να αντιπαλέψουμε. Δεν μπορεί να κλείνουμε το στόμα, δεν μπορεί να καθόμαστε και να παρακολουθούμε από την τηλεόραση τι συμβαίνει, πρέπει ουσιαστικά να βγούμε στους δρόμους του αγώνα, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις μεταξύ μας, να ενωθούμε στο κίνημα και να τα αντιμετωπίσουμε.

Αντί για αραίωση των αιθουσών, ξέρετε ότι η κυβέρνηση προχωράει συνέχεια σε συγχωνεύσεις, σε συμπτύξεις τμημάτων, τάξεων κλπ. Αντί να κάνει μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, τα βάζει με τους εκπαιδευτικούς, γιατί δήθεν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, ενώ αυτή την κάνει πάρα πολύ καλά…

Σήμερα, που βρισκόμαστε ήδη πάνω από δυο μήνες από την ώρα που ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, με βάση τα στοιχεία πανελλαδικά, περίπου 100.000 μαθητές στοιβάζονται σε τάξεις με 25 μαθητές -σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολύ περισσότεροι- και χάνονται δεκάδες διδακτικές ώρες κάθε βδομάδα από τα σχολεία.

Εμείς λέμε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει άλλο. Δε χρειάζεται κανένας εφησυχασμός. Δεν πρέπει να ωραιοποιείται η κατάσταση και δυστυχώς οι κυβερνώντες και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης σε διάφορους μαζικούς φορείς, ωραιοποιούν την κατάσταση και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο”.

Τέλος σε ό,τι αφορά τα μέτρα που πραγματικά πρέπει να παρθούν και για τα οποία το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στη διεκδίκησή τους, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε: “Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα τώρα και για τα ζητήματα της πανδημίας. Ειδικότερα: Ενημερωτικές δράσεις για τον εμβολιασμό, ελεγχόμενα τεστ έξω και μέσα στα σχολεία, δωρεάν, μαζικά. Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών εδώ και τώρα, γιατί δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Βεβαίως προσλήψεις και βοηθητικού προσωπικού, γιατί λείπουν και καθαρίστριες και μια σειρά ειδικότητες και ειδικά στα σχολεία της περιοχής”.


Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...