Περού: Συλλήψεις γιατρών που αισχροκερδούσαν εις βάρος ανθρώπων που είχαν ανάγκη ΜΕΘ

Περού κορονοϊός

Εννέα άτομα συνελήφθησαν στη Λίμα επειδή φέρεται να επωφελήθηκαν παράνομα από ασθενείς που υπέφεραν από τον κορονοϊό. Οι υπάλληλοι του κρατικού νοσοκομείου είναι ύποπτοι ότι πωλούν πρόσβαση σε κρεβάτια μονάδας εντατικής θεραπείας (ICU).

Συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από επιδρομή στο δημόσιο νοσοκομείο Guillermo Almenara Irigoyen, στην πρωτεύουσα του Περού, την Τετάρτη, δήλωσε η τοπική αστυνομία. Σύμφωνα με εισαγγελέα, οι διαχειριστές του νοσοκομείου που παρέχει δωρεάν φροντίδα συγκαταλέγονται μεταξύ του φερόμενου εγκληματικού δικτύου που χρεώνει παράνομα τους σοβαρά άρρωστους ασθενείς τους, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Υπάρχουν 80 κρεβάτια στο ICU του νοσοκομείου και πολλοί ασθενείς έπρεπε να προστεθούν στη λίστα αναμονής της μονάδας λόγω έλλειψης χωρητικότητας. Ωστόσο, σε ένα ύποπτο σχέδιο απάτης, η οικογένεια ανθρώπων που ήταν σοβαρά άρρωστοι με τον Covid φέρεται να έχουν ζητηθεί να πληρώσουν έως και 82.000 πέλματα (περίπου 20.800 $) για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα κρεβάτι ICU. Ο συγγενής ενός ασθενούς ενημέρωσε την αστυνομία αφού έκανε την πληρωμή για να παραλείψει τη γραμμή για ένα μέλος της οικογένειας που χρειαζόταν επείγουσα φροντίδα. Ο ασθενής, ο οποίος ήταν ο 20ος στη λίστα αναμονής, δεν είχε μεταφερθεί στο ICU, ακόμη και αφού ο συγγενής του πλήρωσε τα χρήματα και στη συνέχεια πέθανε.

Μιλώντας στον Τύπο μετά τις συλλήψεις, ο Περουβιανός υπουργός Υγείας Όσκαρ Ουγκάρτ χαρακτήρισε την υπόθεση «εντελώς κατακριτέα» και είπε ότι κανείς δεν θα ξεφύγει από αυτήν.

Πηγή: RT

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...