Περού: Τουλάχιστον 18 νεκροί και 20 αγνοούμενοι λόγω κατολισθήσεων

Κατολίσθηση στο Περού - 15/03/2022
Κατολίσθηση στο Περού – 15/03/2022

Τουλάχιστον 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ 20 αγνοούνται έπειτα από κατολισθήσεις που σημειώθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στο κεντρικό και νότιο Περού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Ινστιτούτο Πολιτικής Προστασίας (INDECI), ακόμη 27 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των κατολισθήσεων.

Τα 17 από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας κατολισθήσεων το απόγευμα της Κυριακής στην περιφέρεια Μαριάνο Βαλκάρσελ, στην επαρχία Καμανά, δυτικά από την πόλη Αρεκίπα και περίπου 840 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα Λίμα.

Το δέκατο όγδοο θύμα έχασε τη ζωή του στην περιφέρεια Χουνίν, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, 310 χιλιόμετρα ανατολικά από την πρωτεύουσα, όταν σημειώθηκε κατολίσθηση «τις πρώτες πρωινές ώρες» χθες Παρασκευή, έπειτα από «ισχυρές βροχές» εκεί, σύμφωνα με το INDECI.

Στην Αρεκίπα καταστράφηκαν σπίτια, σχολεία, υγειονομικές εγκαταστάσεις και δρόμοι. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν παγιδευτεί χρυσωρύχοι σε στοές που κατέρρευσαν ή πλημμύρισαν.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...