Περού: Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Πτώση λεωφορείου στο Περού
Φώτο αρχείου

Τουλάχιστον τριάντα δύο (32) άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 22 τραυματίστηκαν από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα νωρίς το πρωί της Τρίτης στο κεντρικό τμήμα του Περού, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και η αστυνομία.

Ο πρώτος απολογισμός, που έκανε λόγο για 17 νεκρούς, πολύ γρήγορα αυξήθηκε στους 26, κατόπιν στους 29, έπειτα στους 32 νεκρούς. Επρόκειτο για το τρίτο συγκοινωνιακό δυστύχημα με μεγάλο αριθμό θυμάτων μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες στο Περού. Στο λεωφορείο επέβαιναν 63 άνθρωποι. Το όχημα είχε αναχωρήσει από την Ουάνουκο (βορειοανατολικά) για τη Λίμα, την πρωτεύουσα.

«Δυστυχώς, ανασύραμε 32 πτώματα», ανακοίνωσε ο Σέσαρ Σερβάντες, αξιωματικός της αστυνομίας, σύμφωνα με τον οποίο το δυστύχημα οφειλόταν στην «απερισκεψία» του οδηγού, ο οποίος κινείτο «με μεγάλη ταχύτητα».

Ανάμεσα στα θύματα είναι δυο παιδιά τριών και έξι ετών.

Ο οδηγός που βρισκόταν στο τιμόνι την ώρα του δυστυχήματος σκοτώθηκε. Ο δεύτερος οδηγός έχει τεθεί υπό κράτηση.

Νωρίτερα ο Φρέντι Λοάρτε, ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, είχε δηλώσει πως αναμένεται να φθάσει στον τόπο της τραγωδίας γερανός για να υψώσει το λεωφορείο ώστε τα σωστικά συνεργεία να μπορέσουν να βγάλουν θύματα παγιδευμένα στο κουφάρι του οχήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...