Πεσκόφ: Γνωστοί οι κίνδυνοι ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ - Ρωσία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες γνωρίζουν τα προβλήματα που θα προκύψουν αν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ωστόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που “δίνουν τον τόνο” στη συμμαχία, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ερωτηθείς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με την προσπάθεια της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι φιλοδοξίες του Κιέβου για το ΝΑΤΟ υπογραμμίζουν την απροθυμία του να επιλύσει τα προβλήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ο κίνδυνος γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, καθώς η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα οδηγήσει και τυπικά την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία σε πόλεμο με τη Ρωσία, που είναι σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο έτοιμη να προασπίσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης σε έναν πόλεμο που θα μπορούσε να διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Πρόκειται για ακόμα ένα επεισόδιο που υπογραμμίζει την σημασία της απεμπλοκής της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως επίσης και την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ. Διαφορετικά, η χώρα μας θα παραμείνει ψηλά στη λίστα των υποψήφιων πεδίων βολής του ρωσικού στρατού, και μάλιστα πρώτης προτεραιότητας λόγω του κρίσιμου ρόλου που εκπληρώνει η κυβέρνηση στην εφοδιαστική αλυσίδα προς Ουκρανία μέσω της Αλεξανδρούπολης και των άλλων βάσεων που έχουν δοθεί στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...