Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής

Πολιτισμός - Μουσική - Γιάννης Βογιατζής
Ο Γιάννης Βογιατζής

Πέθανε το πρωί της Δευτέρας, σε ηλικία 89 ετών, ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκέμβρη 1934.

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου, ενώ έντυσε με τη φωνή του πολλές ελληνικές ταινίες, πρωταγωνιστώντας μάλιστα και σε κάποιες από αυτές.

Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ταγουδιού Θεσσαλονίκης το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Ο Γιάννης Βογιατζής συνεργάστηκε με όλους τους γνωστούς δημιουργούς του ελαφρού τραγουδιού, ενώ ερμήνευσε και τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Μουζάκη, Γιώργου Θεοδοσιάδη, Κώστα Καπνίση κ.ά. Έκανε πολύ μεγάλες επιτυχίες με τραγούδια όπως «Ένας ουρανός μ’ αστέρια», «Η πρώτη μας νύχτα», «Σου το ‘πα μια», «Σ’ αγαπώ σε όλες τις γλώσσες», «Νύχτα καλοκαιριού», «Θέλω κοντά σου να μείνω» κ.ά. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...