«Πετρέλαια Καβάλας»: Συνεχίζεται η κινητοποίηση των εργαζομένων – Σε συλλαλητήριο καλούν σωματεία

Επιχείρηση καταστολής των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας»
Πηγή: proininews

Στον χώρο των εγκαταστάσεων, πάνω σε ένα πύργο, παραμένουν εργαζόμενοι των «Πετρελαίων Καβάλας», συνεχίζοντας την κινητοποίησή τους και καταγγέλλοντας την νέα επιχείρηση καταστολής των αστυνομικών δυνάμεων που είναι σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί σε βάρος τους, καθώς και τις προσαγωγές συναδέλφων τους. Καλούν σε αλληλεγγύη στον αγώνα τους και σε αποφασιστική καταδίκη της νέας επιχείρησης καταστολής.

Οι εργαζόμενοι πάνω σε πύργο στα «Πετρέλαια Καβάλας»

Ήδη με εξορμήσεις που πραγματοποιούν εργατικά σωματεία της Καβάλας, σε κεντρικά σημεία της πόλης, καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στα «Πετρέλαια Καβάλας» σήμερα Τρίτη στις 17.30, στην πλατεία Καπνεργάτη.

Εξορμήσεις από τα σωματεία της Καβάλας για συλλαλητήριο στήριξης στους εργαζόμενους στα «Πετρέλαια Καβάλας»

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι των «Πετρελαίων Καβάλας» δίνουν πολύμηνο αγώνα ενάντια στο σχέδιο απολύσεων και εργολαβοποίησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από συνδικαλιστές, δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει το χώρο των εγκαταστάσεων περιμετρικά, ενώ προχώρησαν σε προσαγωγές εργαζομένων της εταιρείας, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί περιφρουρώντας τον αγώνα τους.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές ότι από την επιχείρηση της αστυνομίας έχουν προκληθεί φθορές σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, καταγγέλλεται ότι παρεμποδίζονται ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής, καθώς και στελέχη του ΚΚΕ να φτάσουν στο χώρο των εγκαταστάσεων στα «Πετρέλαια Καβάλας». Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, απαιτεί την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τον χώρο, καταδικάζοντας την επιχείρηση καταστολής που σημειώθηκε νωρίς το πρωί.

Ο Νίκος Παπαναστάσης στα «Πετρέλαια Καβάλας»

Την εισβολή των ΜΑΤ καταγγέλλει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας.

Δείτε ακόμα...