Πετροχώρι Ξάνθης: Κινητοποίηση ενάντια στην ελληνοαμερικανική άσκηση «Θρακική Συνεργασία ’23»

Μαχητική κινητοποίηση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εδραίωση της ΝΑΤΟϊκής Παρουσίας στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΚΚΕ, νωρίτερα σήμερα, στο Πετροχώρι της Ξάνθης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ελληνοαμερικάνικη Άσκηση «Θρακική Συνεργασία – 23».

Απαίτησαν «καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή», «έξω το ΝΑΤΟ από το Πετροχώρι» και διαμήνυσαν ότι «οι φαντάροι είναι το λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», ενώ το σύνθημα «NATO killers go home», βάφτηκε στον δρόμο.

Ο Διονύσης Κλάδης, Γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, ανέφερε ότι οι «πρόβες πολέμου», αποδεικνύεται πως μόνο πρόβες δεν είναι με όλα όσα εξελίσσονται στην περιοχή. «Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην εμπλοκή της χώρας μας και απαιτούμε να μην χρησιμοποιείται το Πετροχώρι για ΝΑΤΟικές ασκήσεις, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να μη φύγει κανέας έλληνας στρατιωτικός εκτός συνόρων».

Η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), «Θρακική Συνεργασία-23», διεξάγεται από χθες με τη συμμετοχή τμημάτων της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, της XXI Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού καθώς και τμημάτων της 2nd Brigade Combat Team της 101st Airborne Division των ΗΠΑ.

Κατά την διάρκεια της άσκησης, η οποία θα διεξαχθεί με χρήση πραγματικών πυρών και Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικής Εμπλοκής (ΣΕΤΕ), θα εξεταστεί πλήθος επιθετικών ασκήσεων και ασκήσεων υποστήριξης, στο πλαίσιο της μετατροπής της χώρας σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών δυνάμεων (και στόχο αντιποίνων).

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...