Πετροχώρι Ξάνθης: Οι ΗΠΑ ασκούνται στον πόλεμο

Πετροχώρι Ξάνθης: Συνεκπαίδευση με τις ΗΠΑ στην Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-21" (OLYMPIC COOPERATION-21) / 6-16/11/21
Πετροχώρι Ξάνθης: Συνεκπαίδευση με τις ΗΠΑ στην Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), “ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-21” (OLYMPIC COOPERATION-21) / 6-16/11/21 / Πηγή: ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI

Το Σάββατο 06 Νοεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της κατάπτυστης επικαιροποιημένης «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA) Ελλάδας και ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε στο Πετροχώρι Ξάνθης η τελετή έναρξης της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), “ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-21” (OLYMPIC COOPERATION-21). Οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει μεταξύ άλλων και τη Θράκη για να ασκούνται στον πόλεμο.

Η συμφωνία MDCA που ετοίμασε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κι επικαιροποίησε η Κυβέρνηση ΝΔ έχει μετατρέψει όλη τη χώρα σε πεδίο βολής, μεταστάθμευσης και κυρίως προχωρημένου φυλακίου των ΗΠΑ. Η MDCA έχει μετατρέψει την Ελλάδα και το λαό σε στόχο των ανταγωνιστών των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό διεξάγεται και η άσκηση “ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-21” στο Πετροχώρι της Ξάνθης. Είναι σύνηθες στο ΝΑΤΟ να βαφτίζουν με περισσή φαντασία τις ασκήσεις των δολοφονικών μηχανών τους που σπέρνουν τον όλεθρο, τη φτώχεια και τον ξεριζωμό σε όλο τον πλανήτη.

Στην άσκηση παίρνουν μέρος τμήματα της 25ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας “2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ- ΕΦΕΣΟΣ” και οι δυνάμεις των ΗΠΑ του 1st Battalion / 16th Infantry Regiment / 1st Infantry Division. Στη συγκεκριμένη άσκηση έχουν καθεστώς παρατηρητή η Κύπρος και η Αίγυπτος. Η άσκηση “ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -21”, η οποία διεξάγεται από 6 Νοεμβρίου έως 16Νοεμβρίου 2021 στο Πεδίο Ασκήσεων – Πεδίο Βολής Πετροχωρίου Ξάνθης, είναι διμερής ΤΑΜΣ επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (ΤΣ ΕΜΑ). Είναι «Διπλής Ενεργείας» με χρήση ΣΕΤΕ (Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικής Εμπλοκής). Έχει ως σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ, την επαύξηση της διαλειτουργικότητας και της ικανότητας των συμμετεχόντων στη σχεδίαση, οργάνωση και εκτέλεση επιχειρήσεων Συνδυασμένων Όπλων.

Με πληροφορίες απο ΓΕΕΘΑ

Δείτε ακόμα...