Πέτρος Μαρκομιχάλης: Το ΝΑΤΟ δίνει αέρα στα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας

Πέτρος Μαρκομιχάλης: Το ΝΑΤΟ δίνει αέρα στα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας - Κόντρα24 - 10/06/2022

Το ΝΑΤΟ δίνει αέρα στα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να μην πέφτουν από τα σύννεφα, σχολίασε ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο «kontra». 

Σημείωσε ότι ο στόχος της ΝΑΤΟικής συνοχής στην περιοχή και το παζάρι που γίνεται με την Τουρκία τροφοδοτούν τις προκλητικές ενέργειες από τη μεριά της Άγκυρας. Ανέφερε ότι καμία ασφάλεια δεν προσφέρει το ΝΑΤΟ στη χώρα μας. 

Για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και τον ισχυρισμό του υπουργού Άμυνας περί «συστήματος Ριζοσπάστη», σχολίασε ότι ο υπουργός πετάει την μπάλα στην εξέδρα και αρνείται να δώσει απαντήσεις. Πρόσθεσε ότι ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε στοιχεία που είχε δημοσιεύσει η ουκρανική πρεσβεία στην Ελλάδα και ότι η ουσία είναι πως η κυβέρνηση στέλνει ακριβοπληρωμένα όπλα στην Ουκρανία από σημεία στρατηγικής σημασίας.

Υπογράμμισε ότι ο λαός δεν πρέπει να πληρώσει τον πόλεμο ούτε με την ακρίβεια, ούτε με αίμα, ούτε με παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.  Όπως είπε, «βρωμάει» συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και ένα πιθανό θερμό επεισόδιο ίσως είναι αφορμή για να προωθηθεί.

Δείτε ακόμα...