Philia Forum: Η Ελλάδα συμμετέχει στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ & ΕΕ

Philia Forum
Philia Forum / Πηγή: Eurokinissi

Πιστή στην αστική γραμμή της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» η Κυβέρνηση θέτει την Ελλάδα στο επίκεντρο επικίνδυνων σχεδιασμών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ & ΕΕ. Σήμερα φιλοξενεί στην Αθήνα συνάντηση υπουργών Εξωτερικών με την ονομασία “Philia Forum”. Συμμετέχουν η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος, το Μπαχρέιν και η Σαουδική Αραβία. Έχουν επίσης προσκληθεί να συμμετάσχουν η Γαλλία, η Ιορδανία και το Ιράκ.

Αλήθειες και Ψέματα

Σαν να ειρωνεύονται την αλήθεια διαφημίζουν ότι σκοπός του “Philia Forum” είναι η προώθηση και η εμπέδωση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ χωρών – εταίρων στην ευρύτερη περιοχή, που εκτείνεται από τη Μεσόγειο έως τον Κόλπο.

Αντίθετα, με αφοπλιστική ειλικρίνεια, τονίζουν οι διοργανωτές ότι το “Philia Forum” θα απασχολήσουν οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως οι κοινές προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Η Ελλάδα – «μεντεσές» (Πρέσβης ΗΠΑ)

Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών, σκιαγράφησαν το ρόλο που έχει ανατεθεί στην Ελλάδα. Τόνισαν ότι έχουν αναλάβει πλείστες πρωτοβουλίες προκειμένου να εδραιώσουν τη συνεργασία με αυτές τις χώρες. Υπερήφανοι μάλιστα, συνέχισαν λέγοντας ότι οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Δικαίως μας θύμισαν την (απειλητική) φράση του Αμερικανού Πρέσβη Πάιατ, ότι η Ελλάδα θα παίζει το ρόλο του «μεντεσέ» στην περιοχή.

Επομένως στο γεωγραφικό τόξο Βαλκάνια – Ανατολική Μεσόγειος – Μέση Ανατολή – Περσικός Κόλπος, η Ελληνική Κυβέρνηση παίζει το ρόλο του προγεφυρώματος για την οικονομική διείσδυση ΕΕ και ΗΠΑ, κόντρα στα «εχθρικά σχέδια» Ρωσίας, Κίνας και Ιράν.

Το“Philia Forum”αποτελεί άλλο ένα σχήμα επέκτασης και εδραίωσης της οικονομικής και στρατιωτικής διείσδυσης των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ & ΕΕ στο εύφλεκτο αυτό τόξο. Σκοπός τους, παράλληλος με την οικονομική αφαίμαξη της περιοχής, είναι η ανάσχεση της επιρροής της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν.

Μάλιστα οι διοργανωτές προβάλλουν το “Philia Forum”ως «ένα σκαλί πιο πάνω» από τα άλλα 3μερή, 4μερη και 5μερή ανάλογα σχήματα, που έχουν φτιαχτεί στην περιοχή. Κι αυτό γιατί το σύνολο των άλλων σχημάτων κάνει μια διαφοροποίηση μεταξύ των μεσογειακών χωρών και των χωρών του Κόλπου. Αντιθέτως το“Philia Forum” σπάει αυτόν τον τεχνητό διαχωρισμό, δεσμεύοντας μακρυά από την «αγκαλιά των εχθρών» (Ρωσίας, Κίνας και Ιράν) κι άλλες χώρες. Βάζει το λιθαράκι της η Κυβέρνηση στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά. Άλλωστε το Φόρουμ αυτό είναι αυταπόδεικτα μέρος των πρόσφατων συμφωνιών του κράτους – δολοφόνου, του Ισραήλ, με τις πετρελαιομοναρχίες του Περσικού Κόλπου κι άλλες αραβικές χώρες.

Επικίνδυνα για τον ελληνικό λαό τα σχέδια αυτά

Το αφήγημα των αστικών αναλυτών, ότι ενισχύεται διπλωματικά η Ελλάδα από τέτοιες συμμαχίες καταρρέει καθημερινά. Κι επειδή η αλήθεια είναι πεισματάρα, να θυμίσουμε ότι το κράτος δολοφόνος, το Ισραήλ, μαζί με την Τουρκία, δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση για το δίκαιο της Θάλασσας. Επίσης τα περισσότερα κράτη, που συμμετέχουν, βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση ή υπό την απειλή πολέμου. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Ακριβώς πάνω στο σώμα των λαών τους «τσακώνονται» τα «βουβάλια» ποιος θα τους αποσπάσει από τον αντίπαλο. Τέλος οι συμμαχίες των ιμπεριαλιστών είναι εφήμερες κι εύθραυστες. Η κινητικότητα είναι τόσο συχνή όσο πολεμική. Αρκεί κάποιος να ρίξει μια ματιά στην ιστορία. Όχι πολύ πίσω. Ας πούμε στο 2019 -2020. Πάνω από τα ερείπια της Συρίας, της Λιβύης, της Υεμένης και της Αρμενίας αναδύεται η δυσωδία του θανάτου που έσπειραν… άλλες επενδύσεις, άλλες «συμμαχίες» κι άλλα «φόρουμ φιλίας».

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια ολέθρου

Τα σχέδια αυτά που προωθούνται μέσω συγκεκριμένων ιμπεριαλιστικών συμμαχιών είναι επικίνδυνα για όλους τους λαούς της περιοχής και για τον ελληνικό λαό. Ο ρόλος τους είναι αποσταθεροποιητικός. Καμία ευημερία δεν προαναγγέλλουν. Αντιθέτως ενισχύονται τα εκατέρωθεν στρατόπεδα, κλιμακώνοντας επικίνδυνα την οικονομική και πολεμική τους αντιπαράθεση. Τα σχέδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ & ΕΕ σπέρνουν ανέμους στην περιοχή από τα Βαλκάνια ως τον Περσικό κόλπο.

Όπως αναφέρουν και οι θέσεις του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο, η αστική τάξη της Ελλάδας φιλοδοξεί να αναβαθμίσει τις θέσεις της σε Βαλκάνια, νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπου έχει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Φανερώνεται επίσης, η επιθετικότητα της ελληνικής αστικής τάξης, με αυτά τα φόρα και την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων σε δεκάδες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Οι λαοί της περιοχής έχουν πολλά να χάσουν από τέτοια «συμμαχικά» σχήματα και «φόρα». Η μόνη διέξοδος είναι να βγουν στο προσκήνιο και να σαρώσουν σαν τη φονική Σοροκάδα της Ανατολικής Μεσογείου και τον Λαχεϊμάρ του Περσικού Κόλπου κάθε «αυτοκρατορία».

Ο ΜΑΡΚΟΝΗΣ

Δείτε ακόμα...