Πιέρια Όρη: Συνεχίζει να καίει η φωτιά σε μεγάλο υψόμετρο

Για τρίτη μέρα καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά στα Πιέρια Όρη
(Πηγή: «pierianews.gr»)

Συνεχίζει να καίει για τρίτη ημέρα, η φωτιά στα Πιέρια Όρη. Η πυρκαγιά ξεκίνησε πάνω από τον οικισμό Ρητίνη Πιερίας σε υψόμετρο 1.100 μέτρων την Κυριακή το μεσημέρι.

Η έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας, όπως αντιπυρικές ζώνες και δίκτυο δρόμων, είχε ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά από τη θέση «Μεσιά» να εξαπλωθεί προς την κορυφογραμμή, κατακαίοντας το πυκνό πευκοδάσος των Πιερίων.

Σήμερα η πυρκαγιά καίει στη θέση «Καρακατσάνα» στην κορυφογραμμή σχεδόν στα όρια του Νομού Κοζάνης.

Για τρίτη μέρα καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά στα Πιέρια Όρη
(Πηγή: «pierianews.gr»)

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή από την Κυριακή με επίγεια και εναέρια μέσα και σήμερα από νωρίς το πρωί συμμετέχουν στη μάχη της κατάσβεσης και 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι υδροφόρα του Δήμου Κατερίνης, που έφτασε στο μέτωπο της πυρκαγιάς, δεν μπόρεσε να γεμίσει με νερό καθώς οι δεξαμενές πυρόσβεσης ήταν άδειες, καθώς όταν ξέσπασε η πυρκαγιά δεν είχε επισήμως ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος!

Επίσης η Δασική Υπηρεσία, με μηχανήματα της Περιφέρειας και τη βοήθεια των κατοίκων και των Δασικών Συνεταιρισμών των όμορων οικισμών (Ρητίνη, Ελατοχώρι, Αγ. Δημήτριος, Λιβάδι κ.ά.) άνοιξαν 3 αντιπυρικές ζώνες, αφού ξέσπασε η πυρκαγιά.

Δείτε ακόμα...